• Novinky

            • INFOGRAFIKA PRED VSTUPOM DO BUDOVY ŠKOLY

            • Vážení rodičia, milí žiaci a návševníci našej školy. Od 25.1.2021 vás pred vstupom do budovy školy prosíme o dodržiavanie nie len základných opatrení - nosenie rúška, vydezinfikovanie si rúk či dvojmetrový odstup, ale zároveň vás prosíme, aby ste sa preukázali potvrdením o negatívnom výsledku na covid-19. Ďakujeme. 

              Táto povinnosť vyplýva z vyhlášky ÚVZ č. 14, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k režimu vstupu osôb do priestorov prevádzok a priestorov zamestnávateľa. 

            • VYHODNOTENIE SÚŤAŽE DEDO MRÁZ

            • Pred Vianocami každé dieťa čaká čarovné stretnutie s Dedom Mrázom a Snehulienkou.  Každý rád kreslí svoje obľúbené vianočné rozprávkové postavičky.  A ako vidia slovenskí žiaci vianočných hrdinov z Ruska – Deda Mráza a Snehulienku?  Súťaž v kreslení ukázala, že tvorivej fantázii detí sa medze nekladú! Nájdete obrázky s Dedom Mrázom a darčekmi, Snehulienku na korčuliach, Dedo Mráz a zima, Snehulienka v lese a veľa ďalších zaujímavých prevedení. 

              17-18. 12.2020 sa uskutočnilo vyhodnotenie výtvarnej súťaže – Dedo Mráz a Snehulienka. Organizátorom súťaže bolo SCVČ Buratino /Drábova 3, Košice/. Do súťaže sa zapojilo 50 detí zo ZŠ Drábova 3 a krúžku Máša a Medveď. Dedo Mráz a Snehulienka prišli na návštevu ku žiakom do 3.A a 1.A. Oni predviedli deťom ruské tradície, také ako: zavolanie Deda Mráza, ktorý zablúdil v škole, všetci spoločne kričali – Dedo Mráz!, Dedo Mráz!, rozsvietenie Vianočného stromčeka – Jedlička svieť!  Dedo Mráz a Snehulienka spolu s žiakmi zaspievali  pesničku z ruskej rozprávky „Mrázik“ – V lese sa narodila jedlička. Tvorivosť a snaha deti boli ocenené diplomami a sladkými cenami. Akcia sa im veľmi páčila a tešia sa na ďalší rok. Veľké ďakujem patrí pani učiteľkám ZŠ Drábovej 3 – PaedDr. Gabriele Knapovej a Mgr. Stele Lexmanovej. 

              Mgr. Tatiana Ponická, ved. krúžku Maša a Medveď

            • VYUČOVANIE V MESIACI JANUÁR

            • Vážení rodičia, milí žiaci, po rozhodnutí ministra školstva, vedy, výskumu a športu zo dňa 4.1.2021 bude vyučovanie v mesiaci január  prebiehať nasledovne:

              • od 11.1.20201 do 15.1.2020 sa všetci žiaci školy budú vyučovať dištančne (online z domu)
              • od 18.1.2021 do 22.1.2021 nastúpi do školy iba prvý stupeň na prezenčné vyučovanie (ak budú pretestovaní zamestnanci a rodičia), druhý stupeň sa naďalej učí dištančne (online)
              • od 22.1.2021 do 24.1.2021 prebehne aj v našej škole testovanie žiakov, rodičov a zamestnancov školy spojené s ochorením COVID-19
              • od 25.1.2021 by po celoškolskom testovaní mohli nastúpiť všetci žiaci školy na prezenčnú formu vzdelávania.

              Zároveň je potrebné zdôrazniť, že tieto podmienky sú predbežné a závisieť budú od vývoja situácie. Lokálne podmienky navyše môže zmeniť alebo upraviť RÚVZ. Celú infografiku a kompletné znenie pokynov týkajúcich sa klasifikácie prvého polroka, Testovania T5 a T9, prijímacieho konania na stredné školy nájdete V TOMTO ODKAZE