• Novinky

            • Klíma v triede

            • 5.ročník 

              DOBRÉ KAMARÁTSKE VZŤAHY, OHĽADUPLNOSŤ, TOLERANCIA to všetko a ešte aj mnoho iného prispieva k dobrým vzťahom v triede. Ako sa kamarátske vzťahy v triede vytvárajú a utužujú nám pomohol spoznať pán Mgr. František Forgáč z CPPPaP. 

            • Čítanie nás zbližuje

            • knihy nás sprevádzajú životom odmalička. Čítajú nám naše mamky, babky, ockovia, dedkovia, učiteľky v materskej škôlke. Teraz sa už postupne zdokonaľujeme v čítaní aj my, druháci. Preto bolo veľmi milé, keď k nám prišli naše deviatačky LAURA a NATÁLIA a porozprávali nám o svojich čitateľských začiatkoch. Doniesli svoje najobľúbenejšie knihy z čias, keď boli ako my a aj nám z nich prečítali. ĎAKUJEME!

            • Pri príležitosti nadchádzajúcich sviatkov sa nám prihovára pani zástupkyňa

            • A sú tu opäť! Prichádzajú túžobne očakávané Vianoce. Sviatky, na ktoré sa rovnako tešia všetky deti aj ich rodičia. Obdobie, ktoré hlása pokoj a mier. Opisované ako čarovné, rozprávkové a zázračné. Ľudia sú zrazu milší, vďačnejší a pokornejší. Slová ako šťastie, pokoj a radosť, s túžbou, že sa splnia, vkladáme do rúk malého, bezbranného Dieťaťa. Len v našej uponáhľanosti, dosahovaní životných cieľov a napĺňaním našich túžob sme v priebehu rokov či desaťročí zabudli na to, že to Dieťa neprišlo na svet vyplniť naše predstavy, sny a túžby. Prišlo, aby nás poučilo o Láske.

              Sviatky, na ktoré sa tešíme, sú aj časom na poďakovanie, bilancovanie, hodnotenie. Nik z nás to v živote nemá ľahké, každý má svoje trápenia a starosti. Ale sú aj chvíle, kedy nám život daruje momenty nečakanej krásy. Za tieto mi dovoľte poďakovať všetkým pedagógom, ktorých smiech sa mieša so smiechom žiakov aj počas vyučovania. Triednym učiteľom a učiteľkám, ktorí aj svoju prestávku trávia so svojimi žiakmi, pohotoví vypočuť, poradiť, pomôcť. Vychovávateľkám v školskom klube, ktoré žiakov vítajú už skoro ráno objatím a s úsmevom. Je skvelé vidieť pani asistentky z nášho inkluzívneho tímu, ako sa venujú žiakom a po chodbe našej Drábky kráčajú držiac za ruku svojich zverencov. Našim kuchárkam, ktorým nie je jedno, či žiakom obed chutil. Samozrejme, našim trošku prísnym upratovačkám a pánovi školníkovi, ktorým záleží, aby sme trávili čas v čistom a bezpečnom prostredí. Mojim blízkym spolupracovníkom, pánovi zástupcovi a našej špeciálnej pedagogičke, za úprimnosť a nadhľad. Sú to ľudia na pravom mieste, na ktorých sa môžem vždy spoľahnúť a naozaj sú pre našich žiakov veľkým prínosom. Moje poďakovanie patrí aj našej pani riaditeľke, za to, že nás svojou náročnosťou a osobným príkladom neustále posúva ďalej. Hoci nášmu pedagogickému kolektívu nikdy nechýbala chuť a odvaha do práce, neustále nás vedie k tomu, aby sme sa stále vzdelávali a skvalitňovali svoju prácu pre spokojnosť detí aj ich rodičov. Dôkazom toho je dnes rušný a tvorivý život školy, plný zaujímavých, pútavých a originálnych aktivít pre žiakov, ktoré už majú svoju tradíciu a zameriavajú sa na maximálny rozvoj osobnosti každého žiaka. A v neposlednom rade ďakujem Vám rodičia, za Vašu dôveru.

              Prajem Vám žiaci, rodičia, všetci zamestnanci školy nech šťastie, radosť a pokoj prichádzajú k Vám vo všedných dňoch a pri bežných príležitostiach.

              Objavujme čaro Vianoc každý deň v očiach našich detí!

            • OZNAM O POSKYTNUTÍ RIADITEĽSKÉHO VOĽNA

            • Vážení rodičia, milí žiaci, z dôvodu vysokej chorobnosti, ktorá sa v posledných dňoch vyskytla aj v našej škole sa vedenie školy po schválení RÚVZ v zmysle § 150 ods. (5) Zákona č. 245 / 2008 o výchove a vzdelávaní (školský zákon) rozhodlo udeliť RIADITEĽSKÉ VOĽNO pre žiakov školy v dňoch 21.12.2022 – 22.12.2022 v súlade s Metodickým pokynom č.15/2005 –R Čl. 5, ods. (2) bod c.

              V stredu a štvrtok nebude prebiehať ani činnosť ŠKD či CVČ. Zo stravovania v školskej jedálni budú žiaci automaticky odhlásení. Vzniknutá situácia nás mrzí. Bližšie informácie prosíme prekonzultujte s triednymi učiteľmi.

            • Vianočná besiedka

            • Predvianočnú atmosféru sme si užili tvorením krásnych vločiek, angličtinu sme si precvičili na vianočných pesničkách. Vďaka patrí aj všetkým rodičom, ktorí aj napriek hektickým dňom prišli a tvorili s nami.

              Všetkým želáme krásne Vianoce 7.A trieda. 

            • Vianočná besiedka

            • Pár dní pred Vianocami sa v 5.C niesol v duchu vianočnej besiedky. Žiaci si pripravili pesničky, vianočné divadielko aj hru na husliach. A na chvíľu sa tento uponáhľaný predvianočný čas pozastavil. Zavládol pokoj, šťastie a vkradol sa medzi nás aj povestný duch Vianoc. Ďakujeme za spoločne strávený čas. 

            • Tvorivé dielne

            • Dnes mali naši šikovníci z 1.B spolu s II. oddelením ŠKD vianočné tvorivé dielne spolu s rodičmi. Pozrite sa akí sú tvoriví a zlatí :) 

            • Perníkový súboj

            • 47 úžasných súťažiacich sa zapojilo do “Perníkového súboja”, ktorý zorganizoval náš školský parlament Žiaci parlamentu anonymne pomiešali balíky s perníkmi a porota v zložení - pani riaditeľka, pán zástupca, pani vedúca školskej jedálne, Eliška z 9.A a Kamila zo 7.B ochutnávali, obzerali a obdivovali.

              Po spočítaní hlasov sa víťazkou stala pani vychovávateľka Renáta , druhé miesto si odniesla Viki zo 6.B a tretie miesto získala Ninka z 2.B.

              Cenu kreativity si odniesol Samko z 2.B a predsedníčka žiackeho parlamentu odovzdala ešte 13 ocenení pre najkrajšie perníky.

              Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili. 

            • OLYMPIÁDA V ANGLICKOM JAZYKU

            • Uspieť v Olympiáde z anglického jazyka vôbec nie je ľahké. V tomto roku sa do školského kola v kategóriách 1A a 1B zapojilo 22 žiakov, úspešných riešiteľov podľa daných kritérií bolo 10. Pre nás boli úspešní všetci, ktorí sa odvážne pustili do riešenia náročných úloh.  V okresnom kole nás budú reprezentovať Zoe zo VII.A a Zara z IX.B.

            • VIANOČNÁ BURZA

            • Pýtali sme sa v triedach: „Čo sa Ti vybaví, keď sa povie Vianočná burza na našej škole?“ Tu je niekoľko odpovedí: „Najlepší punč na svete. Perníky. Zaujímavé výrobky. Milí predávajúci. Vôňa až do druhého poschodia. Darčeky. Budú Vianoce.“

              Mne sa vybavia neuveriteľne tvoriví žiaci, rodičia, starí rodičia a učitelia, neúnavní predávajúci Eliška, Gregor, Soňa, Roman, Kamila, Natália, Šimon a celá 8.A, obetavé kolegyne HankaKatka a usmiate tváričky detí. Ďakujem.

            • ŠTARTUJE SÚBOJ PERNÍKOV NA DRÁBKE

            • Vážení rodičia, ctení učitelia, milí žiaci. Školský parlament ZŠ Drábova vyhlasuje vianočný "Perníkový súboj".

              Ak sa ho chcete zúčastniť, poradíme vám, ako na to:

              • upečte doma perníky
              • päť najkrajších a najchutnejších perníkov zabaľte a prineste v pondelok 19.12.2022 do 8:00 do školskej jedálne (ostatné môžete zjesť)
              • naša porota si tajne poznačí, kto perníky doniesol
              • súboja sa môžu zúčastniť všetky deti Drábky (s pomocou rodičov) a tiež všetci zamestnanci školy
              • naj perníky získajú milé ceny a samozrejme titul "najlepší pekár na Drábke"

              Tešíme sa na vašu kreativitu. 

            • Posledná rorátna omša

            • Advent je  šancou otvoriť sa  Bohu, ktorý prichádza cestou, ktorou by sme to možno najmenej čakali. Symbolom adventu sú roráty, horiace sviece a adventný veniec. Veniec je od nepamäti symbolom víťazstva a kráľovskej dôstojnosti. Dnes sme boli na  poslednej rorátnej omši vo farnosti. Šli sme s lampášmi a so  zažatými sviecami v ústrety Pánovi. Viacerí sme pristúpili k sv. prijímaniu, aby aj naše srdcia boli pripravené na najradostnejšiu a najkrajšiu udalosť roka. Samozrejme – tešili sme sa  aj zo  snehu, ktorého napadlo neúrekom  a dobre nám padlo i  chutné občerstvenie na fare po sv. omši.

            • Vianočné tvorenie

            • Vianočné tvorenie žiakov 3.B triedy spolu s rodičmi dopadlo výborne. V skvelej vianočnej nálade sa zabavili všetci prítomní. 

            • Vianočná besiedka

            • 5.A 

              Piataci nelenili ani v tomto predvianočnom období a pripravili si viaceré vystúpenia. Zaznelo hovorené slovo, spev, ale aj rap. Nechýbali ani tanečné čísla a divadelné predstavenie s názvom Zachránené Vianoce.

              Žiaci si vyslúžili obrovský potlesk od hrdých rodičov, ktorí prijali pozvanie a prišli sa vianočne naladiť. 

              Ďakujeme všetkým.