• Novinky

            • ČÍTANIE ŠKÔLKÁROM

            • Posledný marcový deň patril tej,ktorá si to zaslúži najviac - KNIHE. Pekné príbehy potešili škôlkárov v Myslave a tiež žiakov 4.B, ktorí príbehy z knihy Nám sa ešte nechce spať predškolákom z Myslavy prečítali. Radosť z tej najvernešej kamarátky KNIHY bola ukázaná tým,ktorých už len krôčik delí od prvých hodín v školských laviciach. Tak nech na ceste za spoznávaním abecedy našich budúcich prváčikov sprevádza radosť a nadšenie.

            • Dni ochrany prírody v CVČ

            • 5.A a 5.C nadšene hovorí: Prednáška o exotických zvieratách spojená s fyzickým kontaktom bol skvelý nápad!" O odborný výklad sa postarali doktori prírodných vied z UPJŠ, ktorí žiakom priblížili život exotických zvierat. Čerešničkou na torte bola možnosť dotknúť sa vybraných (bez)stavovcov. Piataci ďakujú za možnosť zúčastniť sa, ba odratúvajú dni do ďalších takýchto zážitkov!

            • Deň vody

            • Aj my, členovia Žiackeho parlamentu, si uvedomujeme význam vody. Preto sme si pri príležitosti Dňa vody (22.3.) pripravili pre našich spolužiakov a kamarátov aktivity zamerané práve na tento živel. Potvrdilo sa, že si význam vody nielen uvedomujeme, ale k tejto téme aj aktívne pristupujeme - podnikáme kroky na efektívne hospodárenie s vodou, na jej šetrenie.

            • Hviezdoslavov Kubín - okresné kolo

            • 28.3., na Deň učiteľov, sa naši žiaci zúčastnili okresného kola Hviezdoslavovho Kubína. Boli sme úspešní vo všetkých kategóriách. 

              V 3.kategórii získala Kamilka (7.B) čestné uznanie. V 2.kategórii získala Emka (5.C) krásne druhé miesto

              Najúspešnejšia bola 1.kategória, kde Emka (4.B) získala 1.miesto, a teda postupuje do regionálneho kola. 

              Srdečne blahoželáme!

              Emke držíme palce na regionálnom kole a tešíme sa na ďalší rok. 

            • MLIEČKA BREJKY

            • Vážení rodičia, milí žiaci, veľmi sa tešíme, že naše obľúbené mliečka Brejky sú opäť k dispozícii.

              V škole máme dávku pre prvý aj druhý stupeň, takže v pondelok a utorok po skončení vášho rozvrhu si ich môžete prísť prevziať.

            • Pri príležitosti Dňa učiteľov sa prihovára pani riaditeľka :)

            • „Na čom záleží, je učiteľ, nie učebňa.“ (Michael Morpurgo)

              O učiteľoch sa už popísalo a pohovorilo veľa pekného, ale aj kritického a hanlivého. O učiteľoch poznáme rôzne myšlienky, citáty od známych aj neznámych autorov, hovoria sa o nich vtipy, niekto im závidí tzv. prázdniny.Väčšina z pedagógov by najradšej učila len nadaných tzv. „dobrých“ žiakov a za ideálnych podmienok, s perfektnými výsledkami, čo však nie je väčšinou možné. Byť ideálnym žiakom a vynikať vo všetkých oblastiach vzdelávacieho procesu je iste veľmi ťažké, ba priam nemožné. Rozumové schopnosti, manuálne zručnosti, záujmy – to všetko je u každého žiaka iné, odlišné, a práve táto odlišnosť ich robí JEDINEČNÝMI – NEOPAKOVATEĽNÝMI.

              Prácu učiteľa ocení len ten, kto toto povolanie skúsil aj v náročnejších podmienkach, lebo práve v skúškach a výzvach sa zoceľuje duša, zostruje zrak, rozvíjajú ambície, a tak sa dosahuje úspech.Bežne si pamätáme a zväčša aj pripomíname rôzne „významné“ dátumy, ktoré sa dotýkajú nášho osobného, či pracovného života. Väčšina z nás si určite dobre pamätá svoj „Prvý deň učiteľov“ a aj keď 28. marec možno nepatrí medzi tie VAŠE najvýznamnejšie dátumy, v pracovnom živote učiteľa sa za tie roky naozaj udomácnil tak, že sa naň nezabúda. Hoci je tento deň ako každý iný – predsa je čímsi výnimočný! Výnimočný slávnostnou atmosférou.

              Myslím si, že „DEŇ UČITEĽOV“ nie je len oslava, ale aj výzva k prezentovaniu učiteľskej profesie, k zdôrazňovaniu dôležitosti a významu vzdelávania vôbec, je to prezentovanie výsledkov práce školských kolektívov, ale aj jednotlivcov na poli výchovno-vzdelávacej činnosti.Na záver chcem vysloviť slová vďaky všetkým zamestnancom – pedagogickým aj nepedagogickým, ktorí sa podieľajú na výchovno-vzdelávacom procese a celkovom „imidži“ školy a zároveň Vám, milí kolegovia, prajem pevné zdravie, veľa síl, pozitívnej energie, množstvo inšpirácií, dobrých nápadov a dostatok trpezlivosti pri vzdelávaní mladej generácie.

            • POZVÁNKA PRE RODIČOV - Dyslexia

            • Vážení rodičia, srdečne vás pozývame na diskusný seminár na tému DYSLEXIA. Spoločne s našou školskou špeciálnou pedagogičkou Mgr. Máriou Baltesovou sa pozrieme na to, ako pomôcť deťom s touto poruchou učenia. Zároveň vám pani Baltesová predstaví a ukáže efektívne edukačné stratégie a možnosti, ako s dyslexiou pracovať. Tešíme sa na vás 29.03.2023 od 16:00 v zborovni.

            • Veľkonočné trhy na Drábke

            • 3.4.2023 sa naša škola zaplní maľovanými vajíčkami, zajačikmi, kuriatkami a inými veľkonočnými ozdobami.

              V ten istý deň sa nám predstaví aj sociálne divadlo Hopi hope so svojím predstavením. Herci tohto divadla aj iní členovia o.z. ArtEst, ktoré pracuje s mentálne hendikepovanou mládežou prinesú svoje veľkonočné výrobky na predaj na naše veľkonočné trhy.

              Verím, že prispejete svojimi produktmi aj vy, naši kreatívni žiaci, rodičia, učitelia.

              Suma za predaj výrobkov pôjde občianskemu združeniu ArtEst na podporu ich činnosti.

            • Účelové cvičenie

            • Vážení rodičia, milí žiaci, v utorok 21.3.2023 a v stredu 22.3.2023 sa pre žiakov 5. až 8. ročníka uskutoční účelové cvičenie ("branné"). 

              V utorok 21.3. budú mať žiaci 5. až 8. ročníka prvé 3 vyučovacie hodiny teoretickú prípravu na účelové cvičenie. Po skončení teoretickej prípravy pokračujú žiaci vo svojom rozvrhu. 

              V stredu 22.3. bude zraz žiakov 5. až 8. ročníka pred školou najneskôr o 7:45.

              Žiaci prvého stupňa (1. až 4. ročník) sa v utorok 21.3. a v stredu 22.3. učia klasicky podľa svojich rozvrhov.

              Žiaci 9. ročníka pokračujú v utorok 21.3. v príprave na Testovanie 9 a v stredu 22.3. sa zúčastnia na celoslovenskom Testovaní 9.

            • Ponožková výzva

            • Milí Drabkáči, ani tento rok sme nezabudli na výnimočný deň, ktorým je 21.marec. Znova sme si pre Vás pripravili obľúbenú výzvu, ktorú realizujeme na znak oslavy ľudskej jedinečnosti,kedy sa nosia dve rozdielne ponožky.

              Výzva je určená všetkým, ktorí chcú prejaviť solidaritu a podporiť ľudí s Downovým syndrómom a ich rodiny.

              V utorok, 21.3.2023, Vás teda v škole čakáme netradične s dvomi odlišnými ponožkami.Neváhaj, zapoj sa do výzvy, a okrem dobrého pocitu môžeš získať aj skvelé ceny!Všetkým zúčastneným vopred ďakujeme!

            • Deň jazykov

            • Veselé scénky, pesničky i básne v angličtine, nemčine a ruštine nás 90 minút bavili počas Dňa jazykov. Ďakujeme pani učiteľkám cudzích jazykov a ich nadaným žiakom za úžasné predstavenia a odvahu vystúpiť pred početným obecenstvom. Ďakujeme aj žičlivému obecenstvu, ktoré nešetrilo potleskom. A tešíme sa na stretnutie opäť o rok.

            • Zážitková prvá pomoc

            • Počas troch dní sa na našej škole "zachraňovalo a  ošetrovalo". Žiaci niektorých tried sa zúčastnili dvojhodinového kurzu prvej pomoci. Ostatných to čaká nabudúce.

            • ČLOVEČE NEHNEVAJ SA!

            • V prvom kole:

              1.miesto: I. oddelenie p.v. Janka Ivaničová;

              2.miesto: III. oddelenie p.v. Ema Beneová;

              3. miesto: II. oddelenie p.v. Janka Fritschová.

              V druhom kole:

              1.miesto: VI. oddelenie p.v. Ľubka Fottová;

              2.miesto: V. oddelenie p.v. Lucia Kupčová;

              3.miesto: VIII. oddelenie p.v. Karin Guzaninová.

              No a povestné 4. zemiakové miesta obsadili: IV. oddelenie p.v. Gyongyi Vozárová a VII. oddelenie p.v. Renáta Zambová.

              VÍŤAZOM SRDEČNE BLAHOŽELÁME!

            • Košice STAR 2023

            • Dňa 27.2.2023 sa uskutočnila spevácka súťaž Košice Star 2023. Školu reprezentovali žiaci: Kristína B. a Emma O. z 8.B triedy, Laura S. zo 6.B triedy a Kristián S. zo 7.C triedy. Žiaci si zo súťaže odniesli cenné zážitky a skúsenosti, nechýbala ani pochvala od pani riaditeľky školy.

            • Spoznaj Svet s Micro:bitom

            • ňa 24.2. sa Jakub a Andrej zúčastnili súťaže "Spoznaj svet s Microbitom". Išlo o 1.ročník súťaže, kde cieľom bolo šíriť povedomie o atraktivite IT. 

            • Hviezdoslavov Kubín

            • 2.stupeň

              Aj na našej škole každoročne zaznieva umelecké slovo prostredníctvom žiakov,ktorí sa zapoja do Hviezdoslavovho Kubína - najstaršej a najprestížnejšej súťaže umeleckého prednesu poézie a prózy. 

              Porota si z úst recitátorov vypočula pôsobivé prednesy a veľmi pekne ukážky, a tak mali ťažkú úlohu vybrať tých najlepších. Všetkým postupujúcim do okresného kola,ale aj zúčastneným srdečne blahoželáme! 

              Výsledky školského kola: 

              II.kategória

              Poézia: 

              1.miesto - Tatiana N.,V.A 

              2.miesto - Tamara K., V.C 

              3.miesto - Martin S., V.B 

              Próza: 

              1.miesto - Ema R.,V.C 

              2.miesto - Linda B.,V.C 

              3.miesto - Natália Š., VI.A 

              III.kategória 

              Poézia: 

              1.miesto - Kamila L., VII.B 

              2.miesto - Tomáš Š., IX.B 

              3.miesto - Zara Č., IX.B 

              Próza: 

              1.miesto - Laura K., IX.B 

            • ŠKOLSKÉ KOLO HVIEZDOSLAVOV KUBÍN

            • 1.stupeň

              Posledný februárový deň nebol iba rozlúčkou s týmto mesiacom,ale takisto pre šikovné deti z prvêho stupňa dňom ,v ktorom recitátori pred porotou odprezentovali svoje pripravené literárne ukážky.

              V príjemnej atmosfére všetky deti prekonali trému a nikto svoj prednes nevzdal.

              Pozorná porota vyhodnotila jednotlivé výkony žiakov nasledovne:

              POÉZIA:

              1.miesto: Dávid Š. 2.A

              PRÓZA: 1.miesto: Ema R. 4.B

              2.miesto: Emma C.4.A, Sebastian T. 3.C

              3.miesto: Lea K. 3.B, Marek M. 3.B

              Ako hostia a nãdejní recitátori prišli medzi nás aj prváčikovia z 1.A Lívia M. a Martin P., ktorí to zvládli ako "malí profesionáli.