• Novinky

            • Európsky týždeň športu

            • Pri príležitosti Európskeho týždňa športu si žiačky 8.A a 8.B pripravili ranné cvičenie v triedach na I.stupni. Prebehol tiez volejbalový zápas medzi dievčatami z 8.A a 9.A. Žiaci druhého stupňa strávili prestávku na školskom ihrisku kde si na hudbu zaskakali jumping jack.

            • Krajská recitačná súťaž

            • Dnes sa uskutočnila krajská recitačná súťaž v prednese slovenskej rozprávky „Dobšinského Košice“

              Recitovanie rozprávok a hlavne slovenských je veľmi obľúbené, A obľúbené sa stalo aj pre našu reprezentantku Emku R. z 5.B, ktorá pre seba a školu získala 1. miesto. 

            • DÔLEŽITÉ INFO

            • Vážení rodičia, žiaci a návštevníci školy - z dôvodu rekonštrukcie strechy na budove našej školy bude v pondelok 2.10.2023 do 12:00 uzavreté parkovisko pred hlavným vstupom do budovy školy. Keďže tam bude odstavený žeriav, prosíme vás, aby ste za územie ohradené páskou nevstupovali či neparkovali autá z dôvodu bezpečnosti a ochrany majetku.

              V pondelok 2.10.2023 budú žiaci do školy vstupovať cez zadný vchod (parkovisko pri Aréne Sršňov). Za obmedzenie sa ospravedlňujeme. 

            • Komunitná záhrada

            • 1.A a 3.A

              POTULKY smer Komunitná záhrada vo výmenníku Wuppertálska. Rozprávali sme sa o využití byliniek, deti spoznali aj niektoré nové a zistili, že pestovať sa dá aj v betónovej džungli.

            • Európsky deň jazykov

            • V našej škole tento deň oslávime na II. stupni rôznymi zábavnými aktivitami počas celého týždňa, a to nielen na hodinách cudzích jazykov. Budeme súťažiť, tvoriť, spievať, recitovať a hrať v rôznych jazykoch. Všetko vyvrcholí v piatok, 29.9.2023, na 2. hodine, počas ktorej predvedieme, čo sme sa naučili. 

            • S Kamarátkou Energiou

            • Super akcia s tetou Etou. V pondelok sa naši štvrtáci prostredníctvom interaktívnych hier dozvedeli, ako môžu ušetriť energiu. Spoznali obnoviteľné zdroje energie a mali z vyučovania na tieto témy atraktívny zážitok. 

            • Bazén namiesto vstupných testov

            • Od 11.9. - 29.9.2023 tretiaci absolvujú základný plavecký výcvik. Voda je výborná a už vidno prvé pokroky v plávaní. Vstupné testy ich počkajú :) 

          • PONUKA KRÚŽKOV CVČ 2023/2024
            • PONUKA KRÚŽKOV CVČ 2023/2024

            • Vážení rodičia,

              aj nám záleží na tom, aby vaše deti trávili svoj voľný čas zmysluplne a bezpečne. Práve preto sa od 1.9.2018 stalo súčasťou našej základnej školy CVČ Drabkáčik.

              CVČ nadviazalo na dlhoročné skúseností v krúžkovej činnosti na našej škole. Ponúka tradičné atraktívne športové aktivity a súťaže, kde hlavnou úlohou je rozvíjať a podporovať talent a zručnosti našej mládeže so zameraním  na prevenciu obezity a skvalitnenie zdravého životného štýlu prostredníctvom kvalifikovaných trénerov z rôznych športových odvetí. Ponuka CVČ sa rozšírila aj o možnosť venovať sa estetickému pohybu - tancu, divadlu či výtvarnému umeniu. Pre skvalitnenie školských činností ponúkame aj senzorické hry či atraktívne jazykové krúžky. Stačí si len vybrať :)

              BASKETBAL

              PRIHLÁŠKY: Mgr. Petra Sukubová

              Basketbal má na ZŠ Drábova 3 skvelú históriu. Naša škola spolupracuje s basketbalovým klubom Young Angels už niekoľko rokov, a preto si dovoľujeme tvrdiť, že je u nás liaheň basketbalistiek, ktoré sa dokážu presadiť, vyhrávať zápasy a aj titul Majter Slovenska. Pod vedením kvalifikovaných trénerov či hráčok z klubu Young Angels sa snažíme zabezpečiť harmonický rozvoj každého dieťaťa, docieliť radosť z hry aj pohybu. Dievčatá už od prvého ročníka zbierajú skúsenosti na minibasketbalovej lige, sú zapojené do Baby basketu, navštevujú rôzne súťaže a stretávajú známe športové osobnosti. Ak sa chcete o krúžku dozvedieť viac, či sa naň prihlásiť, neváhajte osloviť pani učiteľku Petru Sukubovú. Krúžok je určený pre dievčatá prvého stupňa.

              KARATE

              PRIHLÁŠKY: Mgr. Petra Sukubová

              Krúžok je určený pre všetkých žiakov od prvého do štvrtého ročníka. Jedna z najdlhších spolupráci s našou školou sa zrodila už v roku 1991, kedy sme profesionálne privítali karate - súťažný šport, ktorý buduje nie len fyzické schopnosti ale aj mentálnu disciplínu. Každé dieťa sa na tomto krúžku naučí brániť sa bez zbrane, vybudovať charakter aj schopnosti sebaovládania. Naši žiaci dosahujú dlhé roky v tomto športe výborné výsledky. Ak sa chcete pridať do spoločnosti nadšencov karate, neváhajte osloviť pani učiteľku Petru Sukubovú.

              VÝTVARNÝ ATELIÉR

              PRIHLÁŠKY: PaedDr. Ján Gáll

              Všetkých milovníkov umenia a kreativity srdečne pozývame do nášho výtvarného ateliéru  Vždy v pondelok či utorok si môžete pod vedením pána učiteľa Gálla prísť niečo pekné nakresliť, namaľovať alebo vyrobiť. Hodiny sú určené pre tých, ktorí majú chuť tvoriť a neboja si zašpiniť si ruky. Ak sa chcete o krúžku dozvedieť viac, neváhajte sa opýtať a prihlásiť u pána učiteľa. Hurá do tvorenia :)

              ŠPORTOVÉ HRY

              PRIHLÁŠKY: Mgr. Pavel Vámos

              Krúžok "športové hry" je určený pre chlapcov od druhého ročníka vyššie. Je zameraný predovšetkým na základy futbalu a florbalu, ale nevyhýbame sa ani iným športovým hrám a aktivitám spojených s pohybom. Ak si chcete spríjemniť popoludnia športom, neváhajte sa opýtať a prihlásiť u pána učiteľa Vámosa, ktorý vám rád poskytne viac informácii :)

              HRAVÁ ANGLIČTINA

              PRIHLÁŠKY: Mgr. Gabriela Dolhá

              Prváci a druháci, aj vy sa chcete zdokonaľovať v cudzom jazyku? Sú to extra hodiny angličtiny, na ktorej nemusíte robiť domáce úlohy. Hravá angličtina s pani učiteľkou Dolhou bude funny :)

              NEMČINA HROU

              PRIHLÁŠKY: Mgr. Silvia Štefančíková

              Nezabúdame ani na tých, ktorí si chcú hravou a zábavnou formou vylepšiť svoju nemčinu. Ak chcete prekĺznuť do tajov nemeckého jazyka, je tento krúžok správnou voľbou.

              BILATERÁLNA INTEGRÁCIA A SENZORICKÉ HRY

              PRIHLÁŠKY: Mgr. Mária Baltesová

              Program bilaterálnej integrácie je pohybový program vychádzajúci z vývinových cvičení. Využíva súbor prirodzených pohybov človeka, ktoré by za bežných okolností mali byť zautomatizované. Keď sedíme v lavici a počúvame výklad učiteľa, často si pritom musíme robiť poznámky. Popritom rozmýšľame nad tým, čo počujeme, sme nútení vytesniť všetky rušivé a nežiaduce vplyvy okolia. Musíme si pamätať čo predchádzalo tomu, čo bolo povedané pred chvíľou a dať si to do súvislosti s tým, čo ešte len povedané bude. A zároveň s tým obvykle vykonávame zautomatizované pohyby rukou (napr. pri písaní), očami (napr. pri čítaní), alebo celým telom (napr. pri športe, alebo naopak v úplnom motorickom pokoji). Program BI je obvykle pre deti zábavný, deti tieto cviky cvičia rady, pretože nie sú nudné, neustále môžeme v rámci programu cviky obmieňať a zvyšovať náročnosť, aby dieťa zbytočne nestagnovalo. V dôsledku používania programu Bilaterálnej integrácie sa obvykle zrýchľuje pracovné tempo, deti sú schopné vykonávať viacero činností naraz s väčšou ľahkosťou, sú schopní rýchlejšie si pospájať veci do súvislostí. Inými slovami „rýchlejšie im to páli“. Zlepšuje sa pamäť, rovnováha aj motorika, v dôsledku toho aj školské zručnosti.

              HUDBA, SPEV, TANEC, DIVADLO

              PRIHLÁŠKY: Mgr. Diana Mecková

              Návšteva tanečných workshopov, návšteva divadla, baletnej scény, činohry, kreativita a kostýmová tvorba, rozhovor s profesionálnymi lektormi tanečného umenia, členmi SĽUK-u, Lúčnice, stretnutie so živou hudbou s cieľom obohatiť vedomosti žiakov o umení? Aj to môžete získať na tomto krúžku v oblasti tanečného a hudobného umenia.

              KONVERZAČNÁ ANGLIČTINA

              PRIHLÁŠKY: Mgr. Diana Mecková

              Konverzačná angličtina alebo používanie cudzieho jazyka v praxi je krúžok určený pre druhostupniarov, ktorí si chcú zlepšiť svoje znalosti v cudzom jazyku. Neváhajte preto osloviť pani učiteľku Meckovú. Môžete aj po anglicky :)

               

              HALÚZKA - ĽUDOVÝ TANEC

              PRIHLÁŠKY: PaedDr. Ján Gáll

            • Prvé rodičovské združenie  

            • Vážení rodičia, srdečne vás pozývame na prvé rodičovské združenie v školskom roku 2023/2024, ktoré sa uskutoční v PONDELOK 11.09.2023 o 17:00 v jednotlivých triedach. Tešíme sa na vašu účasť

            • My Brain Academy informácia pre rodičov

            • Milí rodičia,

              Na základe zvyšujúcej sa potreby  komunikácie v anglickom jazyku, spúšťame unikátny projekt s jazykovou školou My Brain Academy Košice,  ktorá pomáha Vašim deťom v zlepšovaní komunikačnej angličtiny prostredníctvom "popoludňajších anglických komunikačných klubov " v priestoroch našej školy.

              Ich metodika vychádza z prepájania školského učiva do myšlienkových máp, čo zabezpečí u Vašich detí pochopenie jazyka, odstránenie bariér a strachov a plynulosť rozprávania. Viesť Komunikačné kluby bude certifikovaná Lektorka, ktorá študovala a pôsobila v zahraničí a je na úrovni Native Speaker. Posielame Vám k nahliadnutiu prezentačné video. Prikladáme odkaz na online prihlášku. 

              Dostupný je obmedzený počet miest, preto prosíme kontaktovať pani Ing. Luciu Záhorskú tel: 0908 987 393 pre potvrdenie dostupnosti pred odoslaním prihlášky. 

              My brain - leták.pdf

              Video.mov

              https://forms.gle/QyJ4JssugizRNQLo8