• Zmena výšky stravného od 1.5.2023

        • Milí rodičia, od 1. mája 2023 budú mať nárok na obedy zadarmo všetci žiaci základných škôl.

          Podľa schválenej novely, dotáciu na stravu bude možné poskytnúť deťom, ktoré navštevujú posledný ročník materskej školy alebo sú žiakmi základnej školy. Stravovanie dieťaťa v školskej jedálni je podmienené prihlásením dieťaťa na stravovanie pomocou zápisného lístku stravníka. Tým rodič potvrdzuje záujem o stravovanie dieťaťa v školskej jedálni. Zároveň pri prihlásení, ak má záujem, požiada o poskytovanie dotácie na stravu na jeho dieťa. Tlačivo – návratku dostane žiak/žiačka o triedneho učiteľa/ učiteľky a podpísané tlačivo je potrebné vrátiť späť triednej pani učiteľke/ učiteľovi do 5.4.2023.

          Dotácia v zmysle schválenej novely zákona nie je limitovaná hranicou príjmu domácnosti.
          Podľa novely sa od mája 2023 nebude prihliadať ani na to, či je rodič poberateľom daňového bonusu na dieťa. To znamená, že na dieťa si môže uplatňovať dotácia na stravu aj v prípade, že naň rodič poberá daňový bonus.

          V prípade žiaka prvého stupňa základnej školy sa poskytne dotácia na stravu v sume 2,10 EUR na deň, ak sa zúčastní na vyučovaní a odoberie obed. Rovnaké podmienky platia aj pre žiaka druhého stupňa základnej školy, ktorému dotácia na stravu prináleží v sume 2,30 EUR na deň. Bližšie informácie nájdete v priloženom dokumente.