• Novinky

            • KNIHA MOJA KAMOŠKA

            • Stále iná,ale vždy pripravená poskytnúť nám príjemné a užitočné chvíle. KNIHA! Väčšina našich detí už vie,že je to ich stabilná,verná kamarátka. Po triednych kolách,žiaci postúpili na školské kolo aktivity "KNIHA MOJA KAMOŠKA",ktorá prebehla v rámci prvého stupňa 30.marca. Deti na nej odprezentovali prečítaný obsah,doplnili ho vypracovaným projektom.

              Najlepšî rečníci boli odmenení hodnotnými cenami,na ktoré štedro prispel ŠV ZRPŠ. 

              Umiestnenie v jednotlivých ročníkoch: 

              1.miesta: David 1.A, Natália 2.C, Emma 3.A, Tamara 4.C

              2.miesta: Tamara 1.A, Erika 2.A, Matúš 3.B, Natália 4.A 

              3.miesta: Matúš 1.B, Gabriel 2.B, Emma 3.C, Noel 4.A

              Všetkým kolegom,ktorí umožnili deťom zúčastniť sa tejto aktivity ďakujeme a veríme, že o rok si to zase zopakujeme.

            • Prevencia a riešenie internetového šikanovania

            • Žiaci 5.ročníka

              Počas besedy sa deti zaujímavou formou oboznámili s problémom internetového šikanovania. Dozvedeli sa, čo je kyberšikanovanie, kde a ako k nemu najčastejšie dochádza, aké sú prejavy kyberšikanovania, možnosti ochrany.  Zároveň ich p. policajtka upozornila, aby chránili svoje súkromie a nezverejňovali na sociálne siete svoje osobné údaje.

              Deti beseda zaujala, mali veľa otázok, na ktoré dostali  primerané odpovede. Pani policajtka ich pochválili za vzorné správanie, vytvorenie príjemnej atmosféry a aktívny záujem o danú problematiku.

            • Pytagoriáda - okresné kolo

            • Žiaci 3., 4. a 5. ročníka sa dňa 29.3. zúčastnili okresného kola matematickej súťaže Pytagoriáda. Napriek tomu, že vyššie kolo súťaže pre tieto kategórie sa nekoná, máme medzi nimi úspešných riešiteľov - Jakub z 3.A, Terezka z 3.A, Chris z 3.A, Emka z 3.B, Táňa z 4.A, Linda z 4.C a Daniel z 5.A. Úspešným riešiteľom gratulujeme a veríme, že nás budú takto krásne reprezentovať aj v ďalších ročníkoch.

            • Knižnica

            • 3.A

              Žiaci z 3.A sa napriek daždivému počasiu vybrali do knižnice. Od pani knihovníčky sa dozvedeli veľa zaujímavých informácií, niektorí dostali svoje prvé čitateľské preukazy (niektorí ich už mali z materskej školy :)) a vypožičali si knihy na čítanie.

            • Lyžiarsky výcvik

            • 7. a 8. ročník

              Hneď po jarných prázdninách sa naši siedmaci a ôsmaci zúčastnili lyžiarskeho kurzu Počasie nám prialo, snehu bolo dosť a pevne veríme, že nadobudnuté zručnosti ďalšie roky budeme rozvíjať

            • Micro:bit

            • Počas hodiny informatiky sa žiaci zoznámili s prácou a funkciou Micro:bitov. Hneď v nich skrsla myšlienka, ako by sa dali využiť aj na iných vyučovacích hodinách. Napríklad na matematike, kde si vytvorili príklady na násobenie a delenie a zopakovali si tým násobilku. Alebo tvorili dialógy, či tónovú stupnicu na hodinu hudobnej výchovy, ale si vytvorili svoju vlastnú hraciu kocku. 

            • Deň vody

            • 1.A

              Žiaci 1.A svoj sľub dodržali a prácu dokončili.Spracovali tému "Kolobeh vody", ale aj záznamy o tom, ako celý týždeň šetrili vodou. Nuž, aj tí najmladší nás môžu inšpirovať! 

            • MŠ Myslava

            • Návštevu škôlkarov z MŠ Myslava sme po týždni oplatili a to hneď dvojnásobne. Žiaci 2.B navštívili starších a 4.C mladších škôlkarov. Školáci si pripravili knižné tipy a čítanie na želanie a na oplátku, škôlkari sa pochválili svojim programom - pesničkami a rozprávkami a ochotne sa podelili o svoje hračky. Miestami nebolo jasné, kto je domáci a kto len návšteva. Posúďte sami, kto si túto akciu užil viac! A nechýbalo ani rodinné stretnutie. Veľmi nás teší, že opäť sa môžeme navštevovať! 

            • Deň vody

            • Ani žiakom najnižších ročníkov nie je voda ľahostajná. Nie len že sme si tento deň spoločne pripomenuli - bielo-modrým oblečením a čistou vodou vo fľaši na desiatu, ale niekoľko nových informácii aj získali. Zopakovali sme si prezentáciami i piesňami význam, výskyt i výnimočnosť tejto čírej, bezfarebnej tekutiny, ktorá sa ako jediná vyskytuje v troch skupenstvách. Ako prebieha kolobeh vody, čo sú to kyslé dažde, prečo a ako máme šetriť vodou, aký dopad má naša ľahostajnosť a znečisťovanie vôd na nás všetkých, či zaujímavosti, ktoré sme o vode doteraz ani netušili. Ani na matematike sme nezabudli na vodu. Najprv sme si prečítali niečo o dôležitosti a význame vody a potreby jej šetrenia, potom sme počítali príklady s "vodnou" tematikou. 

              Viacerí sme si dali záväzok, že vodou nebudeme mrhať ani nasledujúce dni, nie len 22. marca. Pridajte sa k nám!

            • Hviezdoslavov Kubín - vyhodnotenie

            • 1.stupeň

              Všetkým známa, recitačná súťaž v prednese poézie a prózy, už 68. ročník a po dvoch rokoch - nie online, ale naživo!

              Reč musí byť o súťaži Hviezdoslavov Kubín

              Z triednych kôl 2. až 4. ročníka postúpilo do školského kola až 39 žiakov, čiže konkurencia bola ozaj silná.

              Vyskúšať si priebeh a atmosféru prišli aj prváci, ktorí nás výberom textu a svojou recitáciou veľmi milo prekvapili. Tešíme sa na nich budúci rok!

              Napokon porota udelila viac cien, než plánovala a rozhodla, v I. kategórii poézia takto:

              3. miesto: Emma, 3.A, Linda, 4.C

              2. miesto: Ema, 3.B, Terézia, 3.A

              1. miesto: Tatiana, 4.A

              Za prózu:

              3. miesto: Lea, 2.B, Tamara, 4.C

              2. miesto: Natália, 2.C

              1. miesto: Marek, 2.BSrdečná gratulácia! 

            • Návšteva knižnice

            • 2.A

              Dňa 17.3.2022 sme sa vybrali do knižnice, kde nás s úsmevom privítala milá pani knihovníčka. Porozprávala nám veľa zaujímavých poznatkov o vzniku kníh. Vysvetlila nám, že požičiavanie kníh má svoje pravidlá a ako treba s knihami zaobchádzať. Zoznámila deti s priestormi knižnice. V detskom oddelení si deti mohli vybrať a listovať v rozprávkových knihách, encyklopédiách, vyjadrovali svoje zážitky z čítania, spoznali niektorých  spisovateľov a ilustrátorov detských kníh. Deti odchádzali spokojné, obohatené o nové zážitky.

            • Všetkovedko - vyhodnotenie

            • Súťaž Všetkovedko patrí na našej škole medzi tradície. Žiakom 2. - 4. ročníka preverí vedomosti zo slovenského jazyka, matematiky, prírodovedy, vlastivedy, informatiky a ďalších všeobecných znalostí. Aj tento rok sa zapojili šikovní súťažiaci a vybojovali si tak tituly Všetkovedko alebo Všetkovedkov učeň. Za svoje úsilie získali pekné odmeny.

            • Hviezdoslavov Kubín - vyhodnotenie

            • Aj na našej škole každoročné zaznieva umelecké slovo prostredníctvom žiakov, ktorí sa zapoja do Hviezdoslavovho Kubína - najstaršej a najprestížnejšej súťaže umeleckého prednesu poézie a prózy. Školské kolo na 2.stupni sa konalo 16.3.2022 a zúčastnilo sa ho 23 žiakov. Porota si z úst recitátorov vypočula pôsobivé prednesy a veľmi pekné ukážky a tak mali ťažkú úlohu rozhodnúť a vybrať tých najlepších. Všetkým postupujúcim do okresného kola, ale aj zúčastneným srdečne blahoželáme! 

              Výsledky školského kola Hviezdoslavovho Kubína 2022: 

              II. kategória

              Poézia: 

              1. miesto - Kamila L., VI.B

              2. miesto - Kristína Č., V.A

              3. miesto - Natália D., V.A

              Próza: 

              1.miesto - Natália Š., V.A

              2. miesto - Tamara K., V.B

              3. miesto - Natália A., VI.B 

              III. kategória

              Poézia: 

              1. miesto - Matej B., VIII.B

              2. miesto - Simona M., VIII.B

              3. miesto - Emma O., VII.B 

              Próza: 

              1. miesto - Laura K:, VIII.B 

            • Vzácna návšteva z Nadácie Volkswagen Slovakia

            • Dňa 17.03.2022 našu školu poctí vzácna návšteva z Nadácie Volkswagen Slovakia, ktorá zastrešuje grantový program „Naša inkluzívna škola“, súčasťou ktorého sme ako jedna z dvoch podporených škôl z celého Slovenska.Počas tejto návštevy sa v priestoroch našej Základnej školy bude vykonávať fotenie, a taktiež vyhotovovať audiovizuálny záznam, súčasťou ktorého bude vedenie školy, členovia školského podporného tímu, pedagógovia, ohlásení rodičia, a samozrejme, pre nás naši najdôležitejší hlavní aktéri - žiaci.Jedným z cieľov návštevy je zachytiť aktuálnu situáciu a inkluzívnu klímu v prostredí školy počas bežného dňa.Vďaka finančnému grantu sme zriadili v škole nové miestnosti, zakúpili materiálno-technické vybavenie a mnoho ďalšieho, čo spoločne so žiakmi odprezentujeme.Veríme, že spoločne splníme ciele návštevy, a všetci si odnesieme čo najpríjemnejšie zážitky s budovaním inkluzívnej kultúry.

            • Geografická olympiáda - výsledky

            • Okresné kolo 

              Okresné kolo Geografickej olympiády sa uskutočnilo online prostredníctvom Edupage 17.02.2022. Súťažili 9 postupujúci zo školského kola v troch kategóriách.

              V najmladšej kategórii G sa našim žiakom nedarilo, nemáme úspešných riešiteľov.

              V kategórii F (z 37 súťažiacich) sa najlepšie umiestnila Kamila L. (6.b), získala 16. miesto. Najúspešnejším riešiteľom kategórie E a súčasne najlepšie umiestneným žiakom našej školy je Tomáš Š. (8.b), kt. sa umiestnil na 11. mieste.

              Súťažiaci F a E kategórie sú úspešnými riešiteľmi, do vyššieho kola GEG O však nepostupujú.

              Všetkým zúčastneným blahoželáme !