• Novinky

            • Výcvikový program "školská a rovesnícka mediácia"

            • Aj v tomto školskom roku pokračujeme vo výcvikovom programe s názvom „školská a rovesnícka mediácia“, pod vedením skúsenej lektorky Mgr. Dušany Bieleszovej.

              Dňa 21.9.2022 mali naši rovesnícki mediátori - žiaci 5. až 9.ročníka 2.blok výcviku.

              Tréning mediačných zručností bol tentokrát zameraný na komunikáciu.

              Cieľom stretnutia bolo trénovať zručností zamerané na verbálnu a neverbálnu komunikáciu, uhly pohľadu a empatiu.

              Veríme, že nové zručnosti budú  pre našich rovesníckych mediátorov značným prínosom.

               

              Dňa 22.9.2022 sme rovesnícku činnosť smerovali k triedam 6. a 7. ročníka s rozšírenou športovou prípravou so zameraním na ľadový hokej.

              Primárnym cieľom bol monitoring dynamiky skupiny v triede .

              Rovesnícki mediátori boli počas týchto aktivít obrovským prínosom, získali nové skúsenosti s priamou aplikáciou mediátorských činností.

              Vo výcvikovom programe budeme pokračovať aj počas ďalších mesiacov.

            • Komparo

            • 8. a 9. ročník

              Naša škola sa dlhodobo zapája do testovania s názvom Komparo, na ktorom si žiaci môžu overiť vedomosti a porovnať svoje výsledky s rovesníkmi v iných školách a mestách na celom Slovensku. Žiaci sa testujú najmä z predmetov slovenský jazyk a matematika. Pre deviatakov je tento projekt zároveň prípravou na celoštátne testovanie. V prípade, že máš záujem si overiť svoje vedomosti prihlás sa u vyučujúcej matematiky. Cena za testovanie je: 6,90 €.

            • Jesenné účelové cvičenie

            • Dňa 14.9.2022 na škole prebiehala teoretická príprava na UC. V piatok 16.9.2022 sa uskutočnila praktická časť UC a športovo – branná súťaž. Trojčlenné družstvá museli absolvovať beh v teréne a splniť jednotlivé stanovištia - dopravná výchova, hod granátom na cieľ, pohyb a pobyt v prírode.

              Vyhodnotenie súťaže:

              5. – 6. roč.:

              1. miesto: 6.A

              2. miesto: 6.C

              3. miesto: 5.C

              7. – 9. roč.:

              1. miesto: 9.B

              2. miesto: 8.A

              3. miesto: 8.B

              Ďakujeme žiakom aj kolegom za úspešné zvládnutie účelového cvičenia.

            • Ukážky výcviku policajných psov

            • Dnešné predpoludnie bolo pre Drabkáčov netradičné. V spolupráci s Okresným policajným zborom prišli na návštevu dvaja štvornohý havkáči aj so svojimi psovodmi. Deťom ukázali ako pomáhajú svojim pánom pri práci - zneškodniť páchateľa, ale hlavne ako sa taký policajný pes trénuje a počúva svojho pána na slovo.Na záver nemohlo chýbať hladkanie psíka, ktorý sa poslušne nechal pohladiť každou detskou rúčkou.

            • Drabkači na USE THE CITY

            • Dnes sme odštartovali košicky festival plny umenia na Hlavnej ulici. Spolu s Drabkačmi sme priložili ruky k dielu a vzali si pod zaštitu HAČKOVANU ZONU v nadhernom parku s fontanou pri kaplnke sv. Michala. Deti tak okusili dobrovoľnictvo, zabavu, rôzne kreativne techniky a nakoniec sa zapojili aj rodičia a stari rodičia. 

            • CVČ Drabkáčik - ponuka krúžkov

            • PONUKA KRÚŽKOV nášho CVČ Drabkáčik pre školský rok 2022/2023 je TU. Stačí si pozrieť jednotlivé grafiky a prečítať si všetko potrebné o krúžku. V prípade akýchkoľvek otázok neváhajte osloviť vedúcich krúžkov. Veríme, že naša ponuka je pre vás zaujímavá a dokážete si vybrať ten svoj. 

            • Veľkolepe otvorenie školského roka

            • Amfiteatér 

              Dnes si naši štvrtaci užili veľkolepy koncert talentovanych dievčat z celeho Slovenska. V ich podani odzneli všetky hity KRISTÍNY, ktora im na živo fandila a svojimi skladbami nas privitala aj sa rozlučila. 

              Našich hokejistov najviac zdvihla zo stoličiek a rozospievala pesnička NA BIELEHO KOŇA. A ocenili hlavne odvahu dievčat, ktore sa odviazali pred Amfiteatrom plnym deti.

              Rovnako ako my, z hľadiska im tieskal aj primator mesta p. Polaček.