• Novinky

            • Lyžiarsky výcvikový kurz 1.-2. ročník

            • Ani mráz neodradil našich najmenších. Statočne bojovali s prírodnými podmienkami. Týždenný lyžiarsky kurz ich naučili okrem základov lyžovania aj väčšej samostatnosti.

            • Valentínska pošta

            • Utorkový februárový deň sa na našej škole niesol v láskavom kamarátskom duchu. Tento deň sme si spríjemnili akciou "Valentínska pošta". Od piatku mohli žiaci vhadzovať do pripravenej schránky svoje vyrobené valentínky a potešiť tým druhých. Žiaci zo žiackeho parlamentu valentínky roztriedili, poroznášali po škole a odovzdali do tých správnych rúk. Valentínsky pozdrav dostala aj naša pani riaditeľka, pani zástupkyňa, pán zástupca, pedagógovia, ale i tety kuchárky. Dúfame, že sme potešili a urobili radosť mnohým z Vás.

            • Správna voľba povolania

            • Žiaci končiacich ročníkov sa zúčastnili podujatia " Správna voľba povolania – študuj v kraji" v športovej hale – na ulici Ostrovského v Košiciach. Počas podujatia žiaci získali cenné informácie od zástupcov stredných škôl.

            • Bowling

            • Naši žiaci prvého stupňa si v rámci krúžkovej činnosti zahrali bowling. Získali cenné skúsenosti a príjemne sa pri tom zabavili.

            • Lyžiarsky výcvik

            • 7.ročník

              Žiaci siedmeho ročníka sa zúčastnili lyžiarskeho výcviku v stredisku Jahodná pri Košiciach. Niektorí z nich si zdokonaľovali techniku v lyžovaní a iní si vyskúšali aké to je na snowboarde.

            • Konečne zima!

            • Povedali si tretiaci a štvrtáci, zobrali lyže a vyrazili na kopec.  Niektorí zdokonalili svoju lyžiarsku techniku, iní sa na lyže postavili po prvý krát.  Týždeň na lyžiarskom výcviku ubehol rýchlo. 

            • KOLÁŽE ROZPRÁVAJÚ

            • Tento školský rok sa naši žiaci znova zapojili do celoslovenskej výtvarnej súťaže KOLÁŽE ROZPRÁVAJÚ. Najúspešnejšia bola LINDA B z V. C, ktorú porota ocenila ČESTNÝM UZNANÍM. Konkurovalo jej 147 prác.

              LINDA, GRATULUJEME TI!

            • Šaliansky Maťko - okresné kolo

            • Dňa 30.1.2023 sa uskutočnilo okresné kolo súťaže v prednese slovenskej povesti Šaliansky Maťko. Našu školu reprezentovali výherkyne školského kola Lea K. z 3.B, Linda B z 5.C a Kamila L. zo 7.B. V silnej konkurencii sa presadila Kamila L. zo 7.B,ktorá získala čestné uznanie v III. kategórii. Blahoželáme!

            • O prírodu sa zaujímame!

            • 12.1.2023 sa naši žiaci zapojili do školského kola olympiády z biológie (kategória C: 8. a 9. ročník). Tento rok malo školské kolo podobu online testu, ktoré pripravil NIVAM. Desať žiakov zo 17 patrí k úspešným riešiteľom.

              Víťazmi školského kola sú:

              1. miesto: Eliška V. - IX.A

              2. miesto: Natália D. - VIII.A

              3. miesto: Tomáš Š. - IX.B

              Žiačky, ktoré sa umiestnili na 1. a 2. mieste, postupujú do okresného kola. Všetkým zúčastneným ďakujeme, výhercom blahoželáme a prajeme úspešné okresné kolo!

            • Pani spisovateľka GABRIELA FUTOVÁ

            • Dnes nás navštívila pani spisovateľka GABRIELA FUTOVÁ. Deti sa na návštevu pripravili a kládli jej množstvo otázok, na ktoré trpezlivo odpovedala. Nie každá sa týkala jej tvorby, no napriek tomu, odpovedala. Čo navyše sa deťom podarilo zistiť?

              D: Aké jedlo máte najradšej?

              G.F.: Zjem všetko, okrem ryžového nákypu.

              D: Akú  veľkosť topánok nosíte?

              G.F.: (smiech) 38.

              D: Akú farbu máte najradšej?

              G.F.: Modrú a zelenú.

              Deti boli veľmi zvedavé, veď si pozrite foto.

            • Výcvikový program "školská a rovesnícka mediácia"

            • „Ste super škola, otvorená novým témam a je to vidieť na atmosfére u Vás. Deti ma často svojimi názormi pobavili a tešila som sa na stretnutia.“

              Týmito slovami nás po ukončení pilotného ročníka rovesníckeho programu v našej škole „Školská a rovesnícka mediácia“, poctila pani lektorka Mgr. Dušana Bieleszová.

              12.1.2023 sa naši rovesnícki mediátori- žiaci 5. až 9. ročníka, zúčastnili 4.bloku programu, ktorý bol zameraný na mediáciu.

              Cieľom stretnutia bolo trénovať zručností riešenia konfliktov, zvládania napätých situácií, zmierňovania napätia a taktiež udržateľnosť programu – plán aktivít v triedach 1. stupňa.

              Rovesnícki mediátori boli veľmi šikovní, a všetky úlohy dokázali vyriešiť s chladnou hlavou.

              Keďže máme nový rok 2023, naši rovesnícki mediátori sa popasovali aj s tvorbou novoročných želaní. Za želania im srdečne ďakujeme, a prajeme im čo najviac úspechov v ich rovesníckych roliach.

               

              Želania deťom na celom svete

              Prajeme Vám zdravie, šťastie, lásku, strechu nad hlavou a hlavne veľa pozitívnych informácií a veľa úsmevov ©. Prajeme Vám šťastný nový rok, veľa zdravia, šťastia, Božieho požehnania a hlavne veľa kamarátov, lásky a úsmevov.

              Želania učiteľom

              Prajeme vám, aby počas celého školského roka vám úsmev zdobil tvár. Želáme Vám pekný deň a pokojný večer v kruhu najbližších. Nech Vás vaša trieda počúva.

               

              Želania rodičom

              Prajeme rodičom, aby boli zdraví, šťastní, bohatí, aby ich deti boli krásne a zdravé. Prajeme rodičom veľa úspechov v prácu, a aby mali v práci dobrý kolektív. Prajeme rodičom, aby láska medzi nimi bola krásna a dlhá .

               

              Želania rovesníckym mediátorom

              Želáme vám veľa úspechu, veľa porozumenia a trpezlivosti.

              10 dôležitých zásad pre prax rovesníckych mediátorov: Je dôležité byť neutrálny, všímavý, trpezlivý, pokojný, rozumný, spoločenský, čestný, empatický,  predvídavý, autoritatívny.

            • Šaliansky Maťko

            • Po prázdninách sme začali hneď zhurta!

              A to školským kolom recitačnej súťaže povestí "ŠALIANSKY MAŤKO". 28. ročníka súťaže Jozefa Cígera Hronského sa zúčastnilo 20 žiakov z 2. až 7. ročníka, ktorí postúpili z triednych kôl. A toto sú víťazi školského kola:

              1. kategória - 2. - 3. ročník:

              1. miesto - Lea K. (3.B)

              2. miesto - Marek M. (3.B)

              3. miesto - Natália O. (2.A)

              2. kategória - 4. - 5. ročník:

              1. miesto - Linda B. (5.C)                                                                                                                                           

              2. miesto - Ema R. (4.B)

              3. miesto - Emma C. (4.A)

              3. kategória - 6. - 7. ročník:

              1. miesto - Kamila L. (7.B)                                                                                    

              2. miesto - Natália Š. 6.A)                                                                                    

              3. miesto - Natália A. (7.B)

              Víťazom ešte raz srdečne gratulujeme a držíme palce na okresnom kole!

              A všetkým zúčastneným ďakujeme za ich záujem, snahu a pekné výkony.

              Držíme palce v ďalších súťažiach či projektoch!

            • Školské kolo Pytagoriády

            • V prvej polovici decembra sa 63 žiakov 5. - 8. ročníka popasovalo s 15 matematickými úlohami, ktoré bolo vyriešiť za 60 minút. 15 žiakov vyriešilo správne minimálne 10 úloh, čo im vynieslo titul úspešný riešiteľ. Pani učiteľky matematiky ocenili prvých troch z každého ročníka.

              Tými NAJ sú Sofia (5. B), Adam (6. C), Kamila (7. B) a Andrej (8. B).

              Všetkým úspešným riešiteľom blahoželáme a budeme im držať palce v okresnom kole súťaže.

            • Zmena výšky stravného od 1.1.2023

            • Školská jedáleň alebo výdajná školská jedáleň poskytuje stravovanie deťom a žiakom za čiastočnú úhradu nákladov, ktoré uhrádza zákonný zástupca vo výške nákladov na nákup potravín podľa vekových kategórií stravníkov v nadväznosti na odporúčané výživové dávky.

              Príspevok na jedno jedlo, ktorý uhrádza zákonný zástupca dieťaťa a žiaka vo výške nákladov na nákup potravín podľa vekových kategórií stravníkov, je:

              Stravné pre I. stupeň: 1,90€ ( 20 prac.dní = 38€)

              Stravné pre II. stupeň: 2,10€ (20 prac.dní = 42€)

              Novinkou bude paušálny poplatok za RÉŽIU vo výške 5,00€, ktorý bude každý mesiac automaticky prirátaný k poplatku za stravu.

              Príspevok na stravu a réžiu sa uhrádza do 5. dňa príslušného kalendárneho mesiaca.

              V prípade, že už vaše dieťa nebude vôbec navštevovať školskú jedáleň, je nutné to oznamiť vedúcej školskej jedálne emailom: jedalen@zsdrabova.sk alebo telefonicky: +421-55-643-76-34.

              Aktuálne znenie VZN č. 237: O poplatkoch SkJ.pdf

               

            • Klíma v triede

            • 5.ročník 

              DOBRÉ KAMARÁTSKE VZŤAHY, OHĽADUPLNOSŤ, TOLERANCIA to všetko a ešte aj mnoho iného prispieva k dobrým vzťahom v triede. Ako sa kamarátske vzťahy v triede vytvárajú a utužujú nám pomohol spoznať pán Mgr. František Forgáč z CPPPaP.