• Novinky

            • Vymýšľali a vyhrali

            • Aj tento rok sa naši žiaci zapojili do celoslovenskej literárnej súťaže vo vlastnej literárnej tvorbe. A opäť neobišli naprázdno. V súťaži LITERÁRNE KOŠICE 2023 bola najúspešnejšia šestica týchto žiakov:

              Natália D., VIII. A – 3. miesto, poézia, (téma: Môj detektívny zápisník),

              Lukáš H., VIII. A -  3. miesto, poézia, (téma: Kam sa podela moja slušná výchova?),

              Tamara H., V. B - Čestné uznanie, poézia, (téma: Môj detektívny zápisník),

              Jakub K., V. B  - Čestné uznanie, poézia, (téma: Kam sa podela moja slušná výchova?),

              Jessica Č., V. B -  Čestné uznanie, poézia, (téma: Najkrajšia rozprávka môjho detstva,)

              Patrícia M. , VIII. A - Čestné uznanie, próza, (téma: Môj detektívny zápisník).

               

              Ocenenia prevzali 11. 05. 2023 v Knižnici pre mládež mesta Košice, v pobočke LitPark  v Košiciach.

              Srdečne gratulujeme a prajeme veľa ďalších úspechov.

            • Finále školskej florbalovej ligy

            • Účastníci: víťazi základných skupín

              Hrací čas: 2 krát 15 minút/ prestávka 5 minút

              Pravidlá:  platné pravidlá florbalu 

              Systém: Počet hráčov 5+1/ brankár. Hrá sa v skupine každý s každým.

              Výstroj: každý hráč má svoju hokejku, výstroj pre brankára zabezpečí škola

              Miesto:  hokejbalové ihrisko

              Dátum: 10.5.2023/streda

              Informácie: Mgr. Pavel Vámos

               

               

              ťazi základných skupín:

              1. Skupina : 7.c
              2. Skupina:  7.a,b
              3. Skupina:  9.a,b

               

              Finálová skupina

              Výsledky :

              7.a,b  -  9.a,b          0   :  1

               7.c – 7.a,b             11 : 0

               7.c – 9.a,b              5 : 2

               

              Celkové poradie školskej  športovej ligy vo florbale :

              1.miesto :  7.c

              2. miesto:  9.a,b

              3. miesto:  7.a,b

               

              Víťazom školskej florbalovej ligy sa po dramatickom finálovom zápase s deviatakmi stali chalani zo 7.C. Gratulujeme!

               

            • Rwanda

            • Pred nedávnom medzi nás prišla pani Izabela F. , koordinátorka pastorácie na Luníku IX. od Saleziánov don Bosca. Žiakom 2.stupňa prostredníctvom rozprávania a prezentácie priblížila svoje pôsobenie a zážitky z africkej Rwandy, kde pôsobila ako dobrovoľníčka prostredníctvom Slovenskej katolíckej charity. Priblížila aj svoje pôsobenie na Luníku IX, o tom, ako tam žijú ľudia.Bolo to zaujímavé a poučné.

            • Darovanie krvi

            • Dnes v škole tiekla krv prúdom. Ďakujeme všetkým, ktorí ste sa zapojili aj do tejto úžasnej akcie. Ste super Drabkáči!

            • Literárny kvíz 2023

            • Pred predĺženým víkendom sa už po štvrtýkrát v medzitriednej súťaži stretli trojčlenné družstvá tvorené žiakmi II. stupňa. V jednotlivých kolách si overovali svoje vedomosti, zručnosti, čitateľskú gramotnosť, cibrili kreativitu a fantáziu. V treťom kole sme spoznali „odborníkov“ na 7-dielnu knižnú sériu Harryho Pottera a celkové umiestnenie si môžete prezrieť v priloženej fotogalérii. Ďakujeme

            • Krajské kolo HK 

            • V tretí májový deň sme si spravili výlet do Michaloviec, kde sme sa zúčastnili krajského kola Hviezdoslavovho Kubína. A že sme boli úspešní, o tom niet pochýb. Po triednom, školskom, okresnom aj regionálnom kole Emka R. obhájila svoje prvenstvá a odnáša si 1. miesto, a teda postup na celoslovenské kolo. 

              Emke srdečne blahoželáme a prajeme veľa šťastia na celoslovenskom kole!

            • Školská florbalová liga

            • V mesiacoch apríl a máj sme pripravili pre našich žiakov NOVINKU. Odštartovali sme školskú florbalovú liga ŠFL, kde víťazné družstvo získa PUTOVNÝ POHÁR.

              Tímy sme rozdelili do troch základných skupín a víťazi základných skupín postupujú do finálovej skupiny. Vo finálovej skupine sa rozhodne, kto získa putovný pohár. O výsledkoch ŠFL vás budeme informovať. 

            • OZNAM ŠKD

            • Vážení rodičia, z organizačných dôvodov budú dňa 4.5.2023 všetky oddelenia ŠKD končiť o 15:00 hod. Za prípadné komplikácie sa ospravedlňujeme.

              ZŠ Drábova

            • ZBER ZUBNÝCH KEFIEK

            • Vážení rodičia, milí žiaci, ZŠ Drábova 3 v spolupráci so spoločnosťou CURAPROX organizuje zber použitých plastových zubných kefiek. Ak aj zubnú kefku správne hodíte do kontajnera na plast, skončí väčšinou na skládke, kde sa bude rozkladať stovky rokov. Kefky sú totiž väčšinou z viacerých druhov plastov. Tie však u nás nikto neoddeľuje, preto ich namiesto recyklácie čaká skládka či spaľovňa. CURAPROX zubná kefka je tiež vyrobená z dvoch rôznych plastov; rúčka je z polypropylénu, vlákna sú zo špeciálneho materiálu Curen. Ide o kombináciu 2 druhov plastov, preto ich od seba po odovzdaní oddelíme a z polypropylénu sa vyrobia koše na triedenie odpadu. Tieto koše nám potom firma daruje do školy, a tak všetci prispejeme k vzdelávaniu a motivovaniu detí. 

            • No BackPack Day

            • Žiacky parlament Drábky dnes prichystal pre žiakov druhého stupňa No BackPack Day. Tento deň “bez školskej tašky” vznikol v USA a pripomína deťom to, že nie všetci žiaci na svete si môžu dovoliť školskú tašku a predsa musia prejsť mnoho kilometrov s vecami v rukách. Drabkáči sa nenechali zahanbiť. Pozrite si ich úžasné nápad.

            • KNIHA MOJA KAMOŠKA

            • Napriek tomu, že marec - mesiac knihy je už za nami, knihám sme dali priestor,aby ožili v prezentácii ich obsahu a v projektoch s peknými ilustráciami. Dňa 14.4. sa stretli na školskom kole žiaci,ktorí v triedach dokázali presvedčiť spolužiakov aj pani učiteľky, že knihy sú ich dobrí kamaráti. Odzneli zaujímavé prezentácie o tom,čo sa žiaci v knihách dočítali. Osobitne boli hodnotené projekty, ktoré deti o knihe spracovali a ilustrovali. Bolo udelených 12 cien a diplomov vďaka podpore školského výboru ZRPŠ. Rozvíjanie slovnej zásoby, čítanie s porozumením,či prekonanie strachu z prezentácie na verejnosti našich malých čitateľov posúva k väčšej sebadôvere a otvára obzory do budúcnosti. A najdôležitejšie zo všetkého nám to prináša poznanie, że KNIHA TU BUDE VŽDY,KEĎ JU POTREBUJEME A NIKDY NÁS NESKLAME. Ďakujem p.učiteľke PIOK za pomoc pri hodnotení, p.učiteľke TOBIAŠOVEJ za aktuálne krásne diplomy a p.riaditeľke za podporu a priestor pre túto aktivitu.

            • Okresné kolo geografickej olympiády 2023

            • Tento školský rok sme si konečne geografické sily zmerali prezenčne, 31.03. v CVČ Domino. Zo siedmich statočných sa najúspešnejšou riešiteľkou stala Kamila L. zo VII.B. Ďalším súťažiacim ďakujeme za účasť a veríme, že ich obsahová náplň predmetu bude aj naďalej  obohacovať.

            • Regionálne kolo Hviezdoslavovho Kubína

            • 14.4. sa uskutočnilo Regionálne kolo Hviezdoslavovho Kubína, z ktorého si naša Emka R. odniesla 1.miesto a postup na krajské kolo. 

              Emke srdečne gratulujeme a prajeme veľa šťastia v ďalšom kole! 

               

            • Biologická olympiáda pre 6. a 7. ročník (kategória D)

            • Šiestaci a siedmaci sa zapojili do školského kola BIO olympiády (24.3.2023), ktoré pozostávalo z online testu. Z jedenástich žiakov deväť patrí k úspešným riešiteľom. 

              Na prvých troch priečkach sa umiestnili:

              1. Liliana V. - VII.A (postup na okresné kolo)

              2. Carmen S. - VII.A (postup na okresné kolo)

              3. Zoe Č. - VII.A

              Srdečne blahoželáme a držíme palce na okresnom kole!

            • ČÍTANIE ŠKÔLKÁROM

            • Posledný marcový deň patril tej,ktorá si to zaslúži najviac - KNIHE. Pekné príbehy potešili škôlkárov v Myslave a tiež žiakov 4.B, ktorí príbehy z knihy Nám sa ešte nechce spať predškolákom z Myslavy prečítali. Radosť z tej najvernešej kamarátky KNIHY bola ukázaná tým,ktorých už len krôčik delí od prvých hodín v školských laviciach. Tak nech na ceste za spoznávaním abecedy našich budúcich prváčikov sprevádza radosť a nadšenie.

            • Dni ochrany prírody v CVČ

            • 5.A a 5.C nadšene hovorí: Prednáška o exotických zvieratách spojená s fyzickým kontaktom bol skvelý nápad!" O odborný výklad sa postarali doktori prírodných vied z UPJŠ, ktorí žiakom priblížili život exotických zvierat. Čerešničkou na torte bola možnosť dotknúť sa vybraných (bez)stavovcov. Piataci ďakujú za možnosť zúčastniť sa, ba odratúvajú dni do ďalších takýchto zážitkov!