• Novinky

            • Ruské slovo

            • Dňa 25. januára 2022 sa uskutočnilo krajské kolo 16. ročníka recitačnej súťaže Ruské slovo, organizovanej pod záštitou Zväzu Rusov na Slovensku. Téma súťaže v roku 2022 bola "Svet rozprávok / В мире сказок". V súvislosti s pretrvávajúcou epidemiologickou situáciou COVID-19 aj tento rok sa krajské kolo uskutočnilo dištančnou formou. Súťaží v prednese poézie, prózy, v sólovom a skupinovom speve sa zúčastnilo 162 žiakov z 24 základných škôl a gymnázií. Našu školu reprezentovalo 6 žiakov 1. a 2. stupňa, pričom všetci sa postavili na  stupeň víťazov. V kategórii próza 1. miesto získala Kamila L. (VI.B), 2. miesto získali Zara Č. (VIII.B) a Eva I. (IV.C). V kategórii poézia 1. miesto získal Vilam L. (II.A) a 2. miesto Tomáš Š. (VIII.B). V kategórii sólový spev 1. miesto získala Laura S. (V.B). Na celoslovenské kolo postupujú všetci, ktorí sa umiestnili na 1. mieste: Kamila L., Viliam L. a Laura S.. Všetkým srdečne gratulujeme a želáme im ešte mnoho ďalších úspechov.

            • Deň otvorených dverí

            • Hurá, je tu február a my na Drábke chystáme pre všetkých záujemcov o štúdium na našej škole Deň otvorených dverí. Aby ste sa cítili bezpečne a zároveň vám boli zodpovedané všetky zvedavé otázky, neváhajte si vybrať svoju hodinku vo vašej novej škole. Ak si rezervujete čas, ktorý vám najviac vyhovuje, bude vám pridelená pani učiteľka či pán učiteľ, ktorí vám ukážu priestory školy, triedy, oddychové zóny, senzorickú miestnosť, telocvične, výtvarný ateliér, herňu a mnoóóóho ďalšieho...

              Prihlásiť sa môžete na vybraný čas od 09:00 do 16:00.

              1. termín: od 28.02.2022 do 04.03.2022

              2. termín: od 07.03.2022 do 11.03.2022

              Kontakty na prihlasovanie:

              zsdrabova@zsdrabova.sk

              jan.gall@zsdrabova.sk

              +421 55 644 36 39

              0911 437 603

              Tešíme sa na stretnutie

              "ZŠ Drábova 3, inklúzia poznania."

            • Lyžiarsky výcvik

            • Úžasný týždeň majú za sebou prváci a druháci, ktorých rodičia prihlásili na lyžiarsky výcvik.

              Červené líčka a úsmevy malých lyžiarov hovoria za všetko. Nebuďte prekvapení, ak sa medzi nimi nájde nová Vlhová alebo Žampa.

            • KAMILKA A CENA VICEPRIMÁTORKY

            • Kamila L. žiačka VI. B triedy, sa v stredu 26. 01. 2022 zúčastnila slávnostného prevzatia ocenenia: CENA VICEPRIMÁTORKY za výtvarnú súťaž ,,Si to, čo piješ,, v budove Historickej radnice v Košiciach. K významnému úspechu jej osobne zagratulovala aj viceprimátorka  mesta Košice, Mgr. Lucia Gurbáľová,  MUDR. Jana Kollárová, vedúca odboru podpory zdravia a výchovy k zdraviu RÚVZ Košice, PhDr. Róbert Schwarcz, predseda TADAM – Tlačová agentúra detí a mládeže. Kamila mala možnosť vidieť aj zlatú reťaz s erbom, portréty košických primátorov, mohla si zalistovať v ťažkej a prekrásnej kronike mesta, oboznámila sa s históriou  erbu Košíc... Opýtajte sa jej, porozpráva vám omnoho viac...K významnému úspechu jej ešte raz gratulujeme a prajeme veľa ďalších ocenení...Mgr. M. Šafaříková

            • Matematický klokan

            • Ak máte záujem, zapojiť sa do súťaže Matematický Klokan, prihláste sa svojmu učiteľovi matematiky. Prihlásiť sa môžeš do 4.3.2022. Odoslaním prihlášky sa zároveň zaväzuješ uhradiť štartovné vo výške 5,00 €.

            • Pytagoriáda

            • V dňoch 8. a 9. decembra 2021 sa 176 našich žiakov pustilo do boja s riešením matematických úloh v školskom kole Pytagoriády. Úlohy boli náročné, čas riešenia obmedzený na 60 minút. Minimálne 10 úloh z pätnástich sa podarilo správne vyriešiť 37 žiakom. Víťazmi školského kola sa v jednotlivých kategóriách stali Terezka (3. A), Tatianka (4. A), Radko (5. C), Slavko (6. C) a Bruno (7. A).

              Všetkých úspešným riešiteľom blahoželáme a už teraz im držíme palce pri reprezentovaní školy v okresnom kole.

            • Môj literárny hrdina

            • Súťaž "Môj literárny hrdina" bola určená pre žiakov 3. a 4. ročníka a pre žiakov 2. stupňa. Žiaci mali prezentovať knihu, ktorú čítali, pričom sa mali zamerať na pozitívne vlastnosti a pozitívne činy hrdinu knihy. Cieľom bolo spopularizovať medzi žiakmi čítanie kníh a zároveň orientovať žiakov na možnosť pozitívneho ovplyvnenia cez literatúru. 

               

            • Vianočná burza

            • Na našej vianočnej burze sú najkrajšie rozžiarené očká detí, keď vyberajú darček pre svojich blízkych. Nebolo to inak ani tento rok. Ďakujem všetkým, ktorí si aj v tejto zvláštnej dobe našli čas na tvorbu vianočných výrobkov, ochotným pomocníčkam a najmä tým, ktorí kúpou vianočných maličkostí podporili Maják nádeje, ktorý pomáha rodinám v núdzi.

            • Úniková hra

            • Parádny únik sa dnes podaril tretiakom z 3.A. Vo vianočnej hre "Unikni na prázdniny" prešli šiestimi misiami, pri ktorých museli zapojiť nielen svoj rozum, ale aj svaly. Hravo rozlúštili tajné kódy, zopakovali si matematiku aj vybrané slová a preto môžu s čistým svedomím prázdninovať. :)

            • Večerníčkové čítanie

            • Milí Drabkáči!

              II. ročník Večerníčkového čítania sa uskutoční online - na FB stránke našej školy, už zajtra, t.j. 13.12.2021.  Od pondelka do štvrtka pridáme na FB školy jedného zo žiakov, ktorý vám odporučí knihu. Po ukončení videa sa môžete zapojiť do krátkeho kvízu zameraného na čítanie/ počúvanie s porozumením. Z úspešných riešiteľov následne vyžrebujeme výhercov.

              Dočítania !

            • Školské kolo Geografickej olympiády aj tento rok online

            • Napriek pandemickým opatreniam a ďalším nepopulárnym pravidlám máme okrúhly 50. ročník geografickej olympiády za sebou! A celkom úspešne! Sto otázkový test, pozostávajúci z rôznych typov úloh, pripravil Inštitút slovenskej mládeže IUVENTA. Súťažiaci naň mali 90 minút. Úspešným riešiteľom sa stal každý, kto v danom časovom limite získal minimálne 55 bodov. Do okresného kola postúpili prví traja každej kategórie. Súťažiacim ďakujeme za účasť a postupujúcim držíme správny smer. 

            • Sférické kino

            • 22.11.a 23.11.2021,mali možnosť žiaci druhého stupňa ZŠ Drábova 3, sa zúčastniť "sférického kina", pod kupolou, kde prenikli do čarov koreňovej stáže, tajov vývinu Zeme.