• Novinky

            • Micro:bit

            • Počas hodiny informatiky sa žiaci zoznámili s prácou a funkciou Micro:bitov. Hneď v nich skrsla myšlienka, ako by sa dali využiť aj na iných vyučovacích hodinách. Napríklad na matematike, kde si vytvorili príklady na násobenie a delenie a zopakovali si tým násobilku. Alebo tvorili dialógy, či tónovú stupnicu na hodinu hudobnej výchovy, ale si vytvorili svoju vlastnú hraciu kocku. 

            • Deň vody

            • 1.A

              Žiaci 1.A svoj sľub dodržali a prácu dokončili.Spracovali tému "Kolobeh vody", ale aj záznamy o tom, ako celý týždeň šetrili vodou. Nuž, aj tí najmladší nás môžu inšpirovať! 

            • MŠ Myslava

            • Návštevu škôlkarov z MŠ Myslava sme po týždni oplatili a to hneď dvojnásobne. Žiaci 2.B navštívili starších a 4.C mladších škôlkarov. Školáci si pripravili knižné tipy a čítanie na želanie a na oplátku, škôlkari sa pochválili svojim programom - pesničkami a rozprávkami a ochotne sa podelili o svoje hračky. Miestami nebolo jasné, kto je domáci a kto len návšteva. Posúďte sami, kto si túto akciu užil viac! A nechýbalo ani rodinné stretnutie. Veľmi nás teší, že opäť sa môžeme navštevovať! 

            • Deň vody

            • Ani žiakom najnižších ročníkov nie je voda ľahostajná. Nie len že sme si tento deň spoločne pripomenuli - bielo-modrým oblečením a čistou vodou vo fľaši na desiatu, ale niekoľko nových informácii aj získali. Zopakovali sme si prezentáciami i piesňami význam, výskyt i výnimočnosť tejto čírej, bezfarebnej tekutiny, ktorá sa ako jediná vyskytuje v troch skupenstvách. Ako prebieha kolobeh vody, čo sú to kyslé dažde, prečo a ako máme šetriť vodou, aký dopad má naša ľahostajnosť a znečisťovanie vôd na nás všetkých, či zaujímavosti, ktoré sme o vode doteraz ani netušili. Ani na matematike sme nezabudli na vodu. Najprv sme si prečítali niečo o dôležitosti a význame vody a potreby jej šetrenia, potom sme počítali príklady s "vodnou" tematikou. 

              Viacerí sme si dali záväzok, že vodou nebudeme mrhať ani nasledujúce dni, nie len 22. marca. Pridajte sa k nám!

            • Hviezdoslavov Kubín - vyhodnotenie

            • 1.stupeň

              Všetkým známa, recitačná súťaž v prednese poézie a prózy, už 68. ročník a po dvoch rokoch - nie online, ale naživo!

              Reč musí byť o súťaži Hviezdoslavov Kubín

              Z triednych kôl 2. až 4. ročníka postúpilo do školského kola až 39 žiakov, čiže konkurencia bola ozaj silná.

              Vyskúšať si priebeh a atmosféru prišli aj prváci, ktorí nás výberom textu a svojou recitáciou veľmi milo prekvapili. Tešíme sa na nich budúci rok!

              Napokon porota udelila viac cien, než plánovala a rozhodla, v I. kategórii poézia takto:

              3. miesto: Emma, 3.A, Linda, 4.C

              2. miesto: Ema, 3.B, Terézia, 3.A

              1. miesto: Tatiana, 4.A

              Za prózu:

              3. miesto: Lea, 2.B, Tamara, 4.C

              2. miesto: Natália, 2.C

              1. miesto: Marek, 2.BSrdečná gratulácia! 

            • Návšteva knižnice

            • 2.A

              Dňa 17.3.2022 sme sa vybrali do knižnice, kde nás s úsmevom privítala milá pani knihovníčka. Porozprávala nám veľa zaujímavých poznatkov o vzniku kníh. Vysvetlila nám, že požičiavanie kníh má svoje pravidlá a ako treba s knihami zaobchádzať. Zoznámila deti s priestormi knižnice. V detskom oddelení si deti mohli vybrať a listovať v rozprávkových knihách, encyklopédiách, vyjadrovali svoje zážitky z čítania, spoznali niektorých  spisovateľov a ilustrátorov detských kníh. Deti odchádzali spokojné, obohatené o nové zážitky.

            • Všetkovedko - vyhodnotenie

            • Súťaž Všetkovedko patrí na našej škole medzi tradície. Žiakom 2. - 4. ročníka preverí vedomosti zo slovenského jazyka, matematiky, prírodovedy, vlastivedy, informatiky a ďalších všeobecných znalostí. Aj tento rok sa zapojili šikovní súťažiaci a vybojovali si tak tituly Všetkovedko alebo Všetkovedkov učeň. Za svoje úsilie získali pekné odmeny.

            • Hviezdoslavov Kubín - vyhodnotenie

            • Aj na našej škole každoročné zaznieva umelecké slovo prostredníctvom žiakov, ktorí sa zapoja do Hviezdoslavovho Kubína - najstaršej a najprestížnejšej súťaže umeleckého prednesu poézie a prózy. Školské kolo na 2.stupni sa konalo 16.3.2022 a zúčastnilo sa ho 23 žiakov. Porota si z úst recitátorov vypočula pôsobivé prednesy a veľmi pekné ukážky a tak mali ťažkú úlohu rozhodnúť a vybrať tých najlepších. Všetkým postupujúcim do okresného kola, ale aj zúčastneným srdečne blahoželáme! 

              Výsledky školského kola Hviezdoslavovho Kubína 2022: 

              II. kategória

              Poézia: 

              1. miesto - Kamila L., VI.B

              2. miesto - Kristína Č., V.A

              3. miesto - Natália D., V.A

              Próza: 

              1.miesto - Natália Š., V.A

              2. miesto - Tamara K., V.B

              3. miesto - Natália A., VI.B 

              III. kategória

              Poézia: 

              1. miesto - Matej B., VIII.B

              2. miesto - Simona M., VIII.B

              3. miesto - Emma O., VII.B 

              Próza: 

              1. miesto - Laura K:, VIII.B 

            • Vzácna návšteva z Nadácie Volkswagen Slovakia

            • Dňa 17.03.2022 našu školu poctí vzácna návšteva z Nadácie Volkswagen Slovakia, ktorá zastrešuje grantový program „Naša inkluzívna škola“, súčasťou ktorého sme ako jedna z dvoch podporených škôl z celého Slovenska.Počas tejto návštevy sa v priestoroch našej Základnej školy bude vykonávať fotenie, a taktiež vyhotovovať audiovizuálny záznam, súčasťou ktorého bude vedenie školy, členovia školského podporného tímu, pedagógovia, ohlásení rodičia, a samozrejme, pre nás naši najdôležitejší hlavní aktéri - žiaci.Jedným z cieľov návštevy je zachytiť aktuálnu situáciu a inkluzívnu klímu v prostredí školy počas bežného dňa.Vďaka finančnému grantu sme zriadili v škole nové miestnosti, zakúpili materiálno-technické vybavenie a mnoho ďalšieho, čo spoločne so žiakmi odprezentujeme.Veríme, že spoločne splníme ciele návštevy, a všetci si odnesieme čo najpríjemnejšie zážitky s budovaním inkluzívnej kultúry.

            • Geografická olympiáda - výsledky

            • Okresné kolo 

              Okresné kolo Geografickej olympiády sa uskutočnilo online prostredníctvom Edupage 17.02.2022. Súťažili 9 postupujúci zo školského kola v troch kategóriách.

              V najmladšej kategórii G sa našim žiakom nedarilo, nemáme úspešných riešiteľov.

              V kategórii F (z 37 súťažiacich) sa najlepšie umiestnila Kamila L. (6.b), získala 16. miesto. Najúspešnejším riešiteľom kategórie E a súčasne najlepšie umiestneným žiakom našej školy je Tomáš Š. (8.b), kt. sa umiestnil na 11. mieste.

              Súťažiaci F a E kategórie sú úspešnými riešiteľmi, do vyššieho kola GEG O však nepostupujú.

              Všetkým zúčastneným blahoželáme !

            • Úspešná trojka

            • ktorá bola ocenená vo výtvarnej súťaži ,,Koláže rozprávajú,,.

              Natália D. zo VII. A získala 2. miesto prácou, ktorú nazvala Bzučák.

              Čestné uznanie udelila porota Nikole M. - tiež zo VII. A. Svoje dielo Nikola pomenovala Pavúkos Ernestos/Pavúčik Ernest.

              Ďalšie Čestné uznanie získala Eliška V.VIII. A triedy za prácu s názvom Lidlovská včielka.

              Žiaci mali tvoriť diela  na tému HMYZ. Porota vyberala zo 134 prác. Trio ocenených umelkýň z našej školy nám urobilo obrovskú radosť. Ďakujeme im za úspešnú reprezentáciu školy a prajeme veľa ďalších úspechov na ceste kreativity.

            • Prváci a korčuliarsky kurz

            • Po lyžiarskom kurze absolvujú prvé ročníky bezplatný korčuliarsky kurz, ktorý bude trvať 8 týždňov. V Aréne Sršňov si žiaci môžu požičať korčule, naučia sa korčuľovať i zdokonaliť svoje korčuliarske schopnosti. Tréneri sú úžasní – Ďakujeme.  Spokojný, aj keď trochu studený úsmev na tvárach detí hovorí za všetko.

            • Karneval v 1.A

            • Karneval v 1.A sa niesol vo veselej nálade, žiaci predviedli krásne masky i tanečné kreácie a spev. Diskotéka deti unavila, ale aj vyčarila úsmevy na tvárach. Pochutnali sme si na torte, mafinkách i kornetkách, ako aj na ďalších sladkých a slaných pochutinách.          

            • Ruské slovo

            • Dňa 25. januára 2022 sa uskutočnilo krajské kolo 16. ročníka recitačnej súťaže Ruské slovo, organizovanej pod záštitou Zväzu Rusov na Slovensku. Téma súťaže v roku 2022 bola "Svet rozprávok / В мире сказок". V súvislosti s pretrvávajúcou epidemiologickou situáciou COVID-19 aj tento rok sa krajské kolo uskutočnilo dištančnou formou. Súťaží v prednese poézie, prózy, v sólovom a skupinovom speve sa zúčastnilo 162 žiakov z 24 základných škôl a gymnázií. Našu školu reprezentovalo 6 žiakov 1. a 2. stupňa, pričom všetci sa postavili na  stupeň víťazov. V kategórii próza 1. miesto získala Kamila L. (VI.B), 2. miesto získali Zara Č. (VIII.B) a Eva I. (IV.C). V kategórii poézia 1. miesto získal Vilam L. (II.A) a 2. miesto Tomáš Š. (VIII.B). V kategórii sólový spev 1. miesto získala Laura S. (V.B). Na celoslovenské kolo postupujú všetci, ktorí sa umiestnili na 1. mieste: Kamila L., Viliam L. a Laura S.. Všetkým srdečne gratulujeme a želáme im ešte mnoho ďalších úspechov.

            • Deň otvorených dverí

            • Hurá, je tu február a my na Drábke chystáme pre všetkých záujemcov o štúdium na našej škole Deň otvorených dverí. Aby ste sa cítili bezpečne a zároveň vám boli zodpovedané všetky zvedavé otázky, neváhajte si vybrať svoju hodinku vo vašej novej škole. Ak si rezervujete čas, ktorý vám najviac vyhovuje, bude vám pridelená pani učiteľka či pán učiteľ, ktorí vám ukážu priestory školy, triedy, oddychové zóny, senzorickú miestnosť, telocvične, výtvarný ateliér, herňu a mnoóóóho ďalšieho...

              Prihlásiť sa môžete na vybraný čas od 09:00 do 16:00.

              1. termín: od 28.02.2022 do 04.03.2022

              2. termín: od 07.03.2022 do 11.03.2022

              Kontakty na prihlasovanie:

              zsdrabova@zsdrabova.sk

              jan.gall@zsdrabova.sk

              +421 55 644 36 39

              0911 437 603

              Tešíme sa na stretnutie

              "ZŠ Drábova 3, inklúzia poznania."

            • Lyžiarsky výcvik

            • Úžasný týždeň majú za sebou prváci a druháci, ktorých rodičia prihlásili na lyžiarsky výcvik.

              Červené líčka a úsmevy malých lyžiarov hovoria za všetko. Nebuďte prekvapení, ak sa medzi nimi nájde nová Vlhová alebo Žampa.

            • KAMILKA A CENA VICEPRIMÁTORKY

            • Kamila L. žiačka VI. B triedy, sa v stredu 26. 01. 2022 zúčastnila slávnostného prevzatia ocenenia: CENA VICEPRIMÁTORKY za výtvarnú súťaž ,,Si to, čo piješ,, v budove Historickej radnice v Košiciach. K významnému úspechu jej osobne zagratulovala aj viceprimátorka  mesta Košice, Mgr. Lucia Gurbáľová,  MUDR. Jana Kollárová, vedúca odboru podpory zdravia a výchovy k zdraviu RÚVZ Košice, PhDr. Róbert Schwarcz, predseda TADAM – Tlačová agentúra detí a mládeže. Kamila mala možnosť vidieť aj zlatú reťaz s erbom, portréty košických primátorov, mohla si zalistovať v ťažkej a prekrásnej kronike mesta, oboznámila sa s históriou  erbu Košíc... Opýtajte sa jej, porozpráva vám omnoho viac...K významnému úspechu jej ešte raz gratulujeme a prajeme veľa ďalších ocenení...Mgr. M. Šafaříková

            • Matematický klokan

            • Ak máte záujem, zapojiť sa do súťaže Matematický Klokan, prihláste sa svojmu učiteľovi matematiky. Prihlásiť sa môžeš do 4.3.2022. Odoslaním prihlášky sa zároveň zaväzuješ uhradiť štartovné vo výške 5,00 €.