• Novinky

            • Riaditeľské voľno

            • Vážení rodičia, milí žiaci, z dôvodu vysokej chorobnosti vyučujúcich sa z organizačných dôvodov rozhodla pani riaditeľka udeliť v piatok 22.12.2023 riaditeľské voľno.

            • VIANOČNÝ PRÍHOVOR🎄

            • Pri príležitosti blížiacich sa sviatkov sa prihovára naša školská špeciálna pedagogička Mária Baltesová ❤️Závratnou rýchlosťou sa blížime k času, ktorý sme už všetci túžobne očakávali - Vianoce. Sviatky, na ktoré sa teší azda každý človek na Zemi, či už je dieťa alebo dospelý. Mnohým z nás sa v mysli vynárajú nostalgické spomienky na Vianoce či oslavy Nového roka, kedy sme boli nesmierne šťastní.

              Spájajú sa s túžbou, láskou a pokojnými chvíľami.Možno si v duchu povzdychneme, že tento krásny čas trvá len tak krátko. Žijeme v uponáhľanom svete, a obzvlášť v tomto období máme skvelú príležitosť spomaliť, zastaviť sa, prehodnotiť svoj život a byť vďačný za všetko, čo nám život ponúkol. Je priam zázračné, že v tomto sviatočnom čase sa opäť vieme tešiť aj z maličkostí a hreje nás pri srdci aj z toho, že väčšina ľudí okolo nás, naša rodina, priatelia, bližší i vzdialenejší známi majú k sebe o niečo bližšie ako inokedy. Totižto práve v úprimnom úsmeve, vľúdnom slove či ľudskom dotyku je veľké tajomstvo a bohatstvo Vianoc.

              Dovoľte mi, aby som pri tejto príležitosti poďakovala všetkým pedagógom, ktorí dennodenne prinášajú toto tajomstvo medzi svojich žiakov prostredníctvom milých a vľúdnych slov. Triednym učiteľom a učiteľkám za ich úsmev na tvári, vypočutie a rozhovory so žiakmi, pretože takmer vždy má rozhovor so žiakom vyššiu hodnotu ako memorovanie učiva.Pani vychovávateľkám za ich kreativitu, pozitívne naladenie a množstvo úspešných aktivít.Pani asistentkám, školskému poradcovi a pani sociálnej pedagogičke, že vytvárajú skvelý podporný tím. Je veľkým prínosom vnímať úsmev na tvárach žiakov, ktorí sa prídu počas prestávky poradiť, objať s pani asistentkami, že v nich nachádzajú pocit bezpečia a psychickej pohody.Moje poďakovanie patrí aj všetkým nepedagogickým zamestnancom, pani hospodárke za precíznosť pri označovaní pomôcok, pani účtovníčke pri usmerňovaní v nákupe pomôcok, našim skvelým upratovačkám, ktoré sú často aj doručovateľkami zabudnutých pomôcok do tried, a pánovi školníkovi, ktorí kooperuje pri tvorbe čistého a bezpečného prostredia. Samozrejme aj našim obetavým kuchárkam, ktoré nám s láskou varia veľmi chutné obedy.

              Za všetky krásne chvíle, úprimné slová patrí poďakovanie aj vedeniu školy, pani riaditeľke, pánovi zástupcovi, pani zástupkyni, ktorí nám každý deň vytvárajú pocit bezpečného prostredia, podnetnú pracovnú klímu, príjemnú atmosféru a vynakladajú množstvo častokrát všedným očiam neviditeľného úsilia a pracovného nasedenia, vďaka ktorému sa nám spoločne darí vytvárať z našej Drábky školu, ktorá ponúka priestor pre rozvoj potenciálu nielen každého dieťaťa, ale aj pedagóga.

              Zapájaním sa do rozličných grantových výziev a projektov nám poukazujú na svoju otvorenosť inováciám a chuť posúvať sa vpred. Predovšetkým im však ďakujem za ich ľudskosť, podelenie sa o životné a pracovné skúsenosti, a povzbudivé slová aj počas náročných dní.Obrovská vďaka patrí celému pedagogickému kolektívu za nasadenie, chuť pomôcť, vzdelávať sa a hľadať možností ako skvalitňovať svoju prácu pre spokojnosť detí a ich rodičov.A v neposlednom rade ďakujem Vám rodičia, za Vašu dôveru a efektívnu spoluprácu.Dovoľte mi, aby som vám milí žiaci, rodičia, všetci zamestnanci zaželala pokojné a požehnané vianočné sviatky, pohodu v kruhu svojich najbližších a do nového roka veľa zdravia, energie a chuť objavovať život.Nech ľudskosť a čaro Vianoc prichádza medzi nás aj počas všedných dní! ❤️🎁

            • Ples ŠKD

            • V utorok 19.12.2023 sa uskutočnil 2. ročník Plesu ŠKD. Krásne šaty, gentlemani a skvelá zábava, ktorú vytvoril Robert Mamčak z DJ Camp.

              Ďakujeme pani vychovávateľkám za skvelú prípravu aj organizáciu. 

            • Slovenčina hrou - 6.ročník

            • Stredu 20.12. sa trojčlenné šiestacké družstvá zúčastnili zábavného kvízu Slovenčina hrou. Zopakovali si učivo gramatiky aj literatúry v rôznych úlohách, s ktorými sa úspešne popasovali. O tom, že družstvá boli vyrovnané, svedčí najmä jednobodový rozdiel medzi prvým a druhým miestom. O bod šťastnejší boli nakoniec Emília S., Bianka B. a Samo H. zo 6.A triedy. Ešte raz blahoželáme!

            • Veselé Vianoce - 4.A

            • Tesne pred Vianocami sme si užili spolu príjemné vianočné posedenie v triede, na ktorom sme si rozdali vlastnoručné vyrobené darčeky, ktoré si deti našli pod spoločne vyzdobeným vianočným stromček. Žiaci 4.A Vám prajú krásne Vianočné sviatky. 

            • Vianočná besiedka - 3.B

            • Rok 2023 sme ukončili Vianočnou besiedkou v 3.B a potešili rodičov, pani učiteľku aj pani vychovávateľku ❤️🎄.

            • Piškvorkový turnaj - finále

            • Pred Vianocami si opäť starší žiaci zmerali svoje sily v obľúbenej prestávkovej hre PIŠKVORKY. Víťazi triednych kôl sa 20. decembra stretli vo finále. Piškvorkovým kráľom sa stal Andrej z 9. A, princom Radko zo 7. C a tretie miesto si po napínavom súboji vybojoval Tadeáš z 8. A.

            • Vianočná burza

            • Vianočná nálada bez Vianočnej burzy? To nemôže byť. A tak žiaci, pani učiteľky, rodičia i starí rodičia opäť vytvorili krásne vianočné dekorácie, ktoré potešili kupujúcich. Nechýbali ochotní pomocníci zo VII.AIX.A a .... super vianočný punč. Ďakujeme všetkým za to, že sme mohli podporiť rodiny v núdzi.

            • Vianočné tvorenie - 2.B

            • A pokračujeme vo vianočnom tvorení. Aj naša 2.B sa zapojila do tejto aktivity a pri vôni vianočného punču, domácich koláčikov a skvelej atmosfére strávili prijemné popoludnie a ukázali svoju kreativitu. Pani učiteľka a pani vychovávateľka ďakujú rodičom, ktorí sa zúčastnili. 

            • Perníkový súboj

            • Aj tento školský rok náš žiacky parlament prichystal Perníkový súboj. Pod dozorom odbornej poroty - pani riaditeľky, pani zástupkyne, pána zástupcu, pani vedúcej jedálne a žiackeho parlamentu sa najchutnejším a najkrajším perníkom stal ten od Jakuba z 2.A triedy. Druhé miesto obsadila Elisabeth z 1.A a tretie miesto patrilo Terezke z 2.C. Špeciálnu cenu Žiackeho parlamentu získala Soňa zo 7.A. Všetkým vám ďakujeme za účasť a tešíme sa o rok!

            • Pytagoriáda - školské kolo

            • 12. a 13. decembra sa vyše 130 žiakov 3. - 8. ročníka zapotilo pri riešení úloh školského kola Pytagoriády. Okrem logického myslenia a správneho počítania v tejto súťaži rozhoduje aj čas riešenia. Úspešných riešiteľov čaká na jar okresné kolo, v ktorom im všetci budeme držať palce.

            • Pro Educo - 9.A

            • Žiaci 9. ročníka navštívili medzinárodný veľtrh vzdelávania Pro Educo v Kulturparku na Kukučínovej ulici. Deviataci získali ďalšie cenné informácie o možnostiach štúdia na stredných školách.

            • Netradičné predvianočné posedenie - 2.C

            • Rodičia a žiaci 2.C sa stretli na netradičnom predvianočnom posedení s učiteľmi a vychovávateľkou v priestoroch Steam Factory. Rodičia sa mohli spoznať lepšie a deti sa vyšantili v priestoroch zábavného centra.

            • Besiedka 6.A

            • Štvrtok podvečer sa niesol v znamení šiestackej vianočnej besiedky. Úsmev na tvári a radosť v srdci priniesli rodičom i súrodencom viaceré predstavenia: od hry na gitare cez karate a balet až po spev a vianočnú rozprávku. Zo včerajška si šiestaci odnášajú veľa zážitkov, vianočnú náladu a šťastlivci aj výhru v tombole. Všetkým Vám želáme šťastné a veselé Vianoce!