• Novinky

            • Úspešná trojka

            • ktorá bola ocenená vo výtvarnej súťaži ,,Koláže rozprávajú,,.

              Natália D. zo VII. A získala 2. miesto prácou, ktorú nazvala Bzučák.

              Čestné uznanie udelila porota Nikole M. - tiež zo VII. A. Svoje dielo Nikola pomenovala Pavúkos Ernestos/Pavúčik Ernest.

              Ďalšie Čestné uznanie získala Eliška V.VIII. A triedy za prácu s názvom Lidlovská včielka.

              Žiaci mali tvoriť diela  na tému HMYZ. Porota vyberala zo 134 prác. Trio ocenených umelkýň z našej školy nám urobilo obrovskú radosť. Ďakujeme im za úspešnú reprezentáciu školy a prajeme veľa ďalších úspechov na ceste kreativity.

            • Prváci a korčuliarsky kurz

            • Po lyžiarskom kurze absolvujú prvé ročníky bezplatný korčuliarsky kurz, ktorý bude trvať 8 týždňov. V Aréne Sršňov si žiaci môžu požičať korčule, naučia sa korčuľovať i zdokonaliť svoje korčuliarske schopnosti. Tréneri sú úžasní – Ďakujeme.  Spokojný, aj keď trochu studený úsmev na tvárach detí hovorí za všetko.

            • Karneval v 1.A

            • Karneval v 1.A sa niesol vo veselej nálade, žiaci predviedli krásne masky i tanečné kreácie a spev. Diskotéka deti unavila, ale aj vyčarila úsmevy na tvárach. Pochutnali sme si na torte, mafinkách i kornetkách, ako aj na ďalších sladkých a slaných pochutinách.          

            • Ruské slovo

            • Dňa 25. januára 2022 sa uskutočnilo krajské kolo 16. ročníka recitačnej súťaže Ruské slovo, organizovanej pod záštitou Zväzu Rusov na Slovensku. Téma súťaže v roku 2022 bola "Svet rozprávok / В мире сказок". V súvislosti s pretrvávajúcou epidemiologickou situáciou COVID-19 aj tento rok sa krajské kolo uskutočnilo dištančnou formou. Súťaží v prednese poézie, prózy, v sólovom a skupinovom speve sa zúčastnilo 162 žiakov z 24 základných škôl a gymnázií. Našu školu reprezentovalo 6 žiakov 1. a 2. stupňa, pričom všetci sa postavili na  stupeň víťazov. V kategórii próza 1. miesto získala Kamila L. (VI.B), 2. miesto získali Zara Č. (VIII.B) a Eva I. (IV.C). V kategórii poézia 1. miesto získal Vilam L. (II.A) a 2. miesto Tomáš Š. (VIII.B). V kategórii sólový spev 1. miesto získala Laura S. (V.B). Na celoslovenské kolo postupujú všetci, ktorí sa umiestnili na 1. mieste: Kamila L., Viliam L. a Laura S.. Všetkým srdečne gratulujeme a želáme im ešte mnoho ďalších úspechov.

            • Deň otvorených dverí

            • Hurá, je tu február a my na Drábke chystáme pre všetkých záujemcov o štúdium na našej škole Deň otvorených dverí. Aby ste sa cítili bezpečne a zároveň vám boli zodpovedané všetky zvedavé otázky, neváhajte si vybrať svoju hodinku vo vašej novej škole. Ak si rezervujete čas, ktorý vám najviac vyhovuje, bude vám pridelená pani učiteľka či pán učiteľ, ktorí vám ukážu priestory školy, triedy, oddychové zóny, senzorickú miestnosť, telocvične, výtvarný ateliér, herňu a mnoóóóho ďalšieho...

              Prihlásiť sa môžete na vybraný čas od 09:00 do 16:00.

              1. termín: od 28.02.2022 do 04.03.2022

              2. termín: od 07.03.2022 do 11.03.2022

              Kontakty na prihlasovanie:

              zsdrabova@zsdrabova.sk

              jan.gall@zsdrabova.sk

              +421 55 644 36 39

              0911 437 603

              Tešíme sa na stretnutie

              "ZŠ Drábova 3, inklúzia poznania."